Поділитись:

Створення восьми госпітальних округів на Волині не відповідає здоровому глузду, – науковець

Вівторок, 07 лютого 2017, 14:53

Рішення Волинської облради про створення в регіоні восьми госпітальних округів не лише не відповідає здоровому глузду, а й постанові Кабінету Міністрів України щодо формування цих округів.

Таку думку висловив професор кафедри політології та державного управління, доктор політичних наук Валентин Малиновський на своїй сторінці у Facebook.

"Результатом непрофесійної роботи ОДА з формування госпітальних округів, до якої не були залучені всі зацікавлені суб'єкти, стало кулуарне рішення кількох осіб, які вирішили, що трьох ГО (Луцький, Ковельський, Нововолинський) достатньо для Волинської області. У результаті цього все північне Полісся залишалося поза зоною доступності медичного лікування другого рівня", – наголосив професор.

Із його слів, це вчергове збурило громадськість області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧОМУ ТРЬОХ ГОСПІТАЛЬНИХ ОКРУГІВ НА ВОЛИНІ ЗАМАЛО? МЕДИЧНО-ПОЛІТИЧНИЙ ПОГЛЯД

"У результаті палкої дискусії за участю народних депутатів I.Гузя та І.Констанкевич, було вирішено створити шість ГО (Камінь-Каширський, Любомльський, Володимир-Волинський). Однак, втрутилися депутати облради, обрані від Ратнівського та Маневицького ВО з вимогою створити ГО з центрами у Ратному та Маневичах! Якби депутати з інших райцентрів поставили таку ж вимогу, то б і за це також проголосували..." – повідомив він.

Валентин Малиновський зауважив, що в результаті на сесії облради було прийнято рішення відправити на Київ пропозицію щодо створення восьми госпітальних округів, що "не відповідає не лише здоровому глузду, а й постанові КМУ щодо формування ГО".

"Ось так безглуздо, дилетантськи проводяться реформи на Волині", – резюмував волинський науковець.

Надрукувати
мітки:
коментарів