Поділитись:

На Волині у фермера хочуть забрати землю вартістю 20 мільйонів

Середа, 08 лютого 2017, 18:10
На Волині у фермера хочуть забрати землю вартістю 20 мільйонів

Волинські прокурори наполягають на поверненні державі земельної ділянки вартістю понад 20 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Маневицька місцева прокуратура Волинської області звернулася до суду в інтересах держави в особі Великоведмезької сільської ради Маневицького району до фермерського господарства "Каменне", аби стягнути понад 255 тис грн заборгованої орендної плати за землю, пені й інфляційних витрат, а також розірвати договір оренди землі та зобов'язати господарство повернути державі земельну ділянку площею понад 30 га, нормативно-грошова оцінка якої становить 20,3 млн грн.

Договір про оренду земельної ділянки в селі Велика Ведмежка укладений між сільською радою та фермерським господарством у липні 2009 року.

З часу внесення у червні 2015 року змін до цього договору рішенням Господарського суду Волинської області та збільшення розміру орендної плати з 1 385 грн до 155,5 тис грн на рік орендар платити за землю припинив і заборгував місцевому бюджету понад 255 тис грн.

Через неспроможність сільської ради захистити інтереси територіальної громади самостійно на захист інтересів держави стала прокуратура. Відтак прокурори у суді вимагатимуть сплати орендної плати, розірвання договору оренди землі та повернення ділянки вартістю понад 20 млн грн державі.

Надрукувати
мітки:
коментарів