Поділитись:

В області повинно бути не менше шести госпітальних округів, - волинські нардепи

П'ятниця, 10 лютого 2017, 08:19
В області повинно бути не менше шести госпітальних округів, - волинські нардепи

Народні депутати Ігор Гузь та Ірина Констанкевич вчергове порушили питання створення на Волині достатньої кількості госпітальних округів.

Спільно із волинськими медиками вони провели у парламенті брифінг. Своє бачення озвучили і представники лікарської сфери з Володимира-Волинського, Любомльського та Камінь-Каширського районів, – повідомляє прес-служба Ігоря Гузя.

Брифінгу передувала зустріч медиків та нардепів із заступником Міністра охорони здоров'я Павлом Ковтонюком та Віце-прем'єр-міністром України Геннадієм Зубком, під час якої волиняни роз'яснили урядовцям важливість збільшення кількості медичних округів в області.

"Волинська ОДА зайняла таку позицію, що наша мільйонна область заслуговує тільки на 3 госпітальні округи. Медики, жителі області, депутати та голова обласної ради – усі об'єдналися зі спільною позицією – на Волині має бути все ж таки 6 госпітальних округів, які можна "вмонтувати" в розпорядчі документи Кабміну. Волинь на це заслуговує!" – наголосив Ігор Гузь.

Ірина Констанкевич закликала відповідні органи до створення додаткового округу і в місті Камінь-Каширський, що належить до її виборчого округу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: НАРДЕПИ ЗАКЛИКАЮТЬ СТВОРИТИ ЩЕ 2 ГОСПІТАЛЬНІ ОКРУГИ НА ВОЛИНІ

Перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук зазначив: "У місті розташовані три військові частини та три прикордонних з'єднання. Це – 6 тисяч військовослужбовців, 80 % з яких зараз захищають східні рубежі нашої країни. Коли вони повернуться, то не матимуть, де повноцінно лікуватися".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЧОМУ ТРЬОХ ГОСПІТАЛЬНИХ ОКРУГІВ НА ВОЛИНІ ЗАМАЛО? МЕДИЧНО-ПОЛІТИЧНИЙ ПОГЛЯД

Генеральний директор ТМО Любомльського та Шацького районів Володимир Дибель повідомив, що у 2010 році створили "прототип госпітального округу", адже об'єднали в один заклад медичні установи двох районів.

"Маємо напрацювання, досвід та хороще обладнання", – додав він.

Усі медики підтримали думку, що мала кількість госпітальних округів – "це не просто крок назад, це – два кроки в безодню".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: СУПРУН: ДЛЯ ВОЛИНІ ЗАБАГАТО 8 ГОСПІТАЛЬНИХ ОКРУГІВ

Нагадаємо: депутати Волинської обласної ради проголосували за створення 8-ми госпітальних округів замість 3-ох, які пропонувала Волинська ОДА

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
11 квітня 2024
28 березня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
21 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
12 лютого 2024
30 січня 2024