Поділитись:

5 волинських ОТГ навчать бути активними

Середа, 15 лютого 2017, 13:45
5 волинських ОТГ навчать бути активними

5 об'єднаних територіальних громад Волині візьмуть участь в проекті "Розвиток громадської активності в ОТГ Волині".

Проект розроблений ініціативною групою "Волинь – територія позитивних змін". Про це розповіла керівник проекту Заріна Дацик 15 лютого під час прес-конференції, яка відбулась у коворкінг-центрі "Репортер".

Заріна Дацик зауважила, що проект буде реалізовуватись протягом 6 місяців і участь у ньому будуть брати 5 громад: Велицька, Голобська, Зимнівська, Устилузька, Княгининівська.

Реалізація проекту стала можливою в результаті перемоги в другому конкурсі малих грантів для підтримки впровадження демократичних змін на місцевому рівні в Рівненській і Волинській областях у рамках проекту "Українська регіональна платформа громадських ініціатив", що здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу та співадмініструється РОГО "Комітет виборців України".

"У минулому році проводили міжрегіональне дослідження участі громадськості. Під час опитування сільрад люди досить часто говорили, що хочуть щось змінювати, але не знають, як це робити, як шукати конкурси та інше", – сказала Заріна Дацик.

Люди також говорили, що громадська організація потрібна. Однак вони навіть не знають, як її зареєструвати.

Відтак в рамках проекту планують провести тренінги для ОТГ, створити Центр підтримки громадської активності в ОТГ. Варто зазначити, що навіть після закінчення проекту центр буде функціонувати. Він буде створений на базі адмініструючої організації – "Волинського інституту права".

"Багато донорських організацій не готові працювати з об'єднаннями прямо, а працюють через активістів чи цільові групи. Тому варто започаткувати партнерський діалог між тими людьми", – сказала Заріна Дацик.

Вона зазначила, що мета проекту – допомогти жителям ОТГ у забезпеченні соціальних, економічних, та громадських потреб.

Виконавчий директор ОМГО "Волинський Інститут Права" Ірина Гайдучик сказала, що вони будуть шукати активістів в ОТГ та навчать їх працювати системно, щоб вони спільно розвивали свою громаду.

Тренер проекту, експерт з питань енергоефективності Петро Лавренюк додав, що проект навчить і самих людей висловити свої думки і брати участь.

"Якщо виявить активність тільки сільський голова, то цього вистачить на певний етап, і далі будемо мати систему, коли люди знов будуть думати, що хтось має за них все зробити", – сказав Павло Лавренюк.

Він також зауважив, що проект навчить проявити активність і те, що ресурси є, але їх треба вміти залучати.

Вже 22 лютого для членів Голобської громади проведуть перший тренінг в рамках цього проекту.

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 квітня 2024
04 квітня 2024
25 березня 2024
22 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024
23 лютого 2024