Поділитись:

На Волині більше покладів бурштину, ніж на Житомирщині і Рівненщині, разом взятих, – Гунчик

Середа, 15 лютого 2017, 17:27

Головну роль у відродженні знищених бурштинокопачами ділянок лісу, а також контролю видобутку сонячного каміння повинна відіграти держава як головний розпорядник і власник земель.

Про це заявив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик під час брифінгу у штаб-квартирі УНІАН.

Вихід у світ постанови Кабінету Міністрів України щодо рекультивації лісогосподарських земель, пошкоджених через нелегальний та варварський спосіб видобутку бурштину – це перший серйозний крок, це перший крок державної політики по питанню врегулювання видобутку бурштину вцілому. Зі слів Володимира Гунчика, питання видобутку і рекультивації бурштину - це два взвємопов′язані питання.

За словами голови Волинської ОДА, на Волині поки немає таких трагічних наслідків, як на Рівненщині і Житомирщині.

"Якщо говорити про Волинську область, то 1/3 території області – це територія, на якій знаходяться величезні поклади бурштину. За попередніми оцінками, на території Волині більше покладів бурштину, ніж на території Житомирщини і Рівненщини разом взятих. Це говорить про те, що повинні бути заходи, які унеможливлюють знищення цієї 1/3 території Волині. А це - ліси", - наголосив Володимир Гунчик.

Ліси - це державна власність, головним розпорядником якої на сьогодні є Державне агентство лісових ресурсів. Ще два роки тому місцеві територіальні громади виступили за державницьку позицію у питанні видобутку бурштину. Були створені кооперативи, товариства, які були готові займатись рекультивацією пошкоджених земель і робити перші кроки у легалізації видобутку бурштину.

Надрукувати
мітки:
коментарів