Поділитись:

Володимир Гунчик розповів про фінансування рекультивації "марсіанських полів"

Середа, 15 лютого 2017, 18:07
Володимир Гунчик розповів про фінансування рекультивації «марсіанських полів»

Фінансування проекту рекультивації лісогосподарських земель, пошкоджених через нелегальний видобуток бурштину, має здійснюватись із врахуванням кількох складових.

Про них розповів голова Волинської ОДА Володимир Гунчик під час брифінгу у штаб-квартирі УНІАН.

Зі слів голови Волинської ОДА, якщо це регулюватиметься державою, а не на місцевому рівні, то потрібно зважати на певні моменти.

По-перше, постанова Кабміну дасть можливість залучити кошти бюджетів усіх рівнів, позабюджетних фондів, грантових проектів. Своєю Постановою держава гарантує, що вона безпосередньо бере у цьому участь.

"Коли приходить приватна компанія, яка готова зайнятись рекультивацією, зустрічаючись з двома державними програмами, вона вносить відповідні пропозиції щодо затратної частини: техніка, кошти, оплата праці. Тут держава виступає просто гарантом", – зазначив Володимир Гунчик.

Інший варіант - коли через Постанову Кабміну ухвалюється рішення про співфінансування з державного та місцевого бюджетів в частині екологічних програм, які на сьогодні активно реалізуються.

Третій варіант - під час рекультивації Постанова Кабміну має дозволити видобувати бурштин, який стає однією із складових частин поповнення обігових коштів двох державних компаній. Саме вони, згідно з Постановою, мають право розпорядження видобутим бурштином.

Надрукувати
мітки:
коментарів