Поділитись:

З Ковеля запустять поїзд до Польщі

Четвер, 16 лютого 2017, 10:31

Залізничне сполучення "Ковель-Хелм-Люблін" планують відновити.

Процедура спрощеного перетину польсько-українського кордону дозволить підвищити економічні показники, покращити рівень інфраструктури та налагодити людські взаємини двох народів. Про це представники України та Польщі говорили 15 лютого під час круглого столу, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Начальник регіональної філії "Львівська залізниця" ПАТ "Укрзалізниця" Іван Груник поділився досвідом уже реалізованого залізничного проекту в напрямку "Київ-Львів-Перемишль", що розпочав свою роботу 23 грудня 2016 року. З його слів, міжнародний пасажирський маршрут виявився доволі зручним та необхідним, адже квитки розкуповують за лічені дні. Нині більше 25 тис пасажирів скористалися послугами цього маршруту.

За інформацією Івана Груника, за 2016 рік з метою відвідування Республіки Польща послугами пасажирського поїзда сполученням Київ-Варшава скористалися 2277 пасажирів.

Радник голови правління ПАТ "Укрзалізниця" з питань європейської інтеграції Томаш Майка, який і координує роботу з інвестицій європейських коштів зазначив, що робота залізничного сполучення "Ковель-Хелм-Люблін" стане потужним каталізатором для подальшої реалізації подібних проектів.

Окрім того, вдалося обговорити й особливості проходження митних процедур задля збереження особистої безпеки громадян, котрі подорожуватимуть міжнародним маршрутом.

"Ми сподіваємося, що відновлення проекту залізничного сполучення значно покращить перетин кордону як українською, так і польською сторонами, та зробить його більш комфортним", – зазначив начальник управління матеріального забезпечення та розвитку інфраструктури Волинської митниці Сергій Гриценко.

За підсумками інтенсивних обговорень, таки вдалося напрацювати шляхи реалізації залізничного сполучення на широкій колії "Ковель-Хелм-Люблін", що буде здійснюватися українською стороною в особі "Укрзалізниці".

"Наш обов'язок – досягнення домовленостей із прикордонними та митними службами, які проводитимуть контроль під час поїздки", – підсумував член правління Люблінського воєводстваПавел Наконечни та пообіцяв покращення прикордонної інфраструктури до Хелма.

Слід зазначити, що за результатами круглого столу сформують робочу групу із представників обох сторін для детального аналізу та втілення транскордонного проекту. Також важливим питанням залишається узгодження тарифної політики, адже ціна квитка має бути доступна усім верствам населення

Надрукувати
мітки:
коментарів