Поділитись:

Гунчик прокоментував інформацію про скорочення видобутку вугілля на шахтах Волині

Неділя, 19 лютого 2017, 16:25
Гунчик прокоментував інформацію про скорочення видобутку вугілля на шахтах Волині

Голова ОДА Володимир Гунчик переконаний: відеоролик про те, що начебто волинські шахти свідомо знищують – це маніпуляція.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зокрема йдеться про відеоролик про шахту "Бужанську".

"Автор ролика розповідає про те, що шахту ніби примусово знищують, що видобуток упав до 300 тонн на день спеціально, аби закуповувати вугілля "у терористів", а насправді шахта може давати 1000 тон вугілля на добу і так далі. При цьому шахтарі на відео переважно мовчать, а всі ці звинувачення лунають від автора ролика. То чому мовчать шахтарі? Тому що це – груба маніпуляція. Аргумент про "зраду", що видобуток свідомо знижують, щоб купувати вугілля у сепаратистів, є абсурдним. На цій шахті видобувають вугілля газової групи і воно не є заміною антрациту", – зазначив Гунчик.

Голова ОДА розповів, що на цю шахту дійсно було поставлене обладнання, яке вже було у використанні.

"Скарги на це не залишилися без реакції правоохоронців, порушені провадження. Але обладнання це не купувалося, а було безоплатно передане, щоб підтримувати видобуток. Добре це чи погано? Звісно, нове обладнання було би кращим. І цього року в шахту інвестують 11 млн кредитних коштів. Автори ролика про це, звісно, не згадують. Ми маємо визнати, що проблеми вуглевидобувної галузі існують і мають вирішуватися системно. І реальні кроки для цього роблять, хоча, звісно, не все так гладко, якби того хотілося усім нам. І цим, як бачимо, користуються деякі політики, які й намагаються заробити політичний капітал на наступні вибори на занепокоєнні людей. Я особисто тільки за те, щоб усі долучилися до вирішення проблемних питань і галузі, і регіону зокрема. Чи є така мета у автора ролика, які маніпулюють фактами і настроями людей? Думаю, відповідь на це запитання є очевидною", – сказано у дописі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: НА ШАХТАХ ВОЛИНІ ПОСИЛИЛИ ОХОРОНУ ЧЕРЕЗ ЗАГРОЗУ ТЕРОРИЗМУ?

Надрукувати
мітки:
коментарів