Поділитись:

На Волині бізнес збільшив сплату єдиного внеску на 16%

Понеділок, 20 лютого 2017, 09:22
На Волині бізнес збільшив сплату єдиного внеску на 16%

Січневий внесок волинських працедавців до соціальних фондів – 179,7 мільйона гривень єдиного внеску.

Ця сума на 24,9 мільйона гривень перевищує показники сплати єдиного внеску в січні 2016 року, – повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

"Варто відзначити, що протягом першого місяця цього року на Волині сплачено на 16 відсотків більше єдиного внеску, як у січні торік. Це найкраще свідчення того, що реальний та соціально відповідальний бізнес не "ховає" доходи, а намагається працювати за правилами, встановленими державою, зокрема задля захисту працюючих громадян, тобто з повною сплатою визначених податкових платежів", – наголошує начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Разом з тим, якщо аналізувати стан сплати єдиного внеску у контексті виконання індикативних показників, то його фактичні надходження у січніиперевищують прогнозовані на 31 %.

"Саме для того, щоб стимулювати бізнес до виплат легальної заробітної плати держава ініціювала зниження ставки єдиного внеску з 42 % до 21 % у 2016 році. Враховуючи економічні реалії та задля соціальної справедливості з 2017 року саме з ініціативи уряду підвищено стандарти оплати праці. Стан надходжень єдиного внеску – підтвердження того, що такі кроки були економічно обґрунтованими та виваженими", – підсумувала Світлана Савчук.

Надрукувати
мітки:
коментарів