Поділитись:

На Волині створили міжвідомчу групу з протидії незаконному видобутку бурштину

Середа, 22 лютого 2017, 11:37

На Волині створили міжвідомчу робочої групу з протидії незаконному видобутку бурштину на території області, розкриття і розслідування кримінальних правопорушень за такими фактами.

Завданням міжвідомчої групи є попередження вчинення незаконного видобутку бурштину та забезпечення швидкого, повного розкриття та розслідування кримінальних правопорушень, – повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Наказ "Про створення міжвідомчої робочої групу з протидії незаконному видобутку бурштину на території області, розкриття і розслідування кримінальних правопорушень за такими фактами" підписав прокурор області Максим Киричук.

До складу групи ввійшли представники від органів прокуратури Волинської області, Головного управління Нацполіції у Волинській області, Управління СБУ у Волинській області, УЗЕ у Волинській області ДЗЕ НП України, Волинської обласної державної адміністрації, управління лісового та мисливського господарства у Волинській області, Державної екологічної інспекції у Волинській області, Луцького прикордонного загону, УВБ у Волинській області ДВБ НП України, Волинської митниці ДФС України, управління ДСНС України у Волинській області. Керівник групи – перший заступник прокурора Волинської області Віктор Швидкий.

Зі слів першого заступника начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктора Сахнюка, який входить до міжвідомчої групи, поклади бурштину на Волині знаходяться переважно в межах державного лісового фонду, тож проблема його незаконного видобутку для лісівників постає особливо гостро. Лісівники чи не найбільше зацікавлені у вирішенні "бурштинової проблеми" та переведенні питання у правове поле. Бо саме державні лісогосподарські підприємства несуть найбільші втрати через нелегальний видобуток бурштину. Саме лісівникам доведеться відновлювати знищений ліс.

Лісівники наголошують на дієвості утвореного органу. Новостворена комісія стане дієвим продовженням та вдосконаленням цієї роботи.

Члени міжвідомчої групи будуть обмінюватись та систематизувати інформацію щодо незаконного видобутку бурштину, виїжджати на місця, визначати заподіяні збитки для подальшого їх відшкодування, інформувати громадськість про результати своєї діяльності тощо.

Від виконавчої влади у міжвідомчій робочій групі працює керівник патронатної служби апарату облдержадміністрації Борис Кондратюк.

"Волинська обласна державна адміністрація готова до співпраці та участі в роботі з усіма учасниками міжвідомчої робочої групи для вирішення завдань попередженню вчинення незаконного видобутку бурштину в рамках повноважень. Досвід роботи, набутий в рамках координації дій щодо залучення сил і засобів для здійснення охоронних функцій силовиками і громадськими об'єднаннями, а також по наданню допомоги в матеріально-технічному забезпеченні учасників заходів матиме, продовження у форматі міжвідомчої робочої групи", – наголосив він.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 лютого 2024
26 січня 2024
24 січня 2024
25 грудня 2023
16 листопада 2023
19 червня 2023
03 травня 2023
01 травня 2023
11 квітня 2023
07 квітня 2023