Поділитись:

Зміна секретаря міської ради загрожує правовим колапсом у Луцьку, – журналіст

Четвер, 23 лютого 2017, 19:22
Зміна секретаря міської ради загрожує правовим колапсом у Луцьку, – журналіст

Через зміну секретаря міської ради, Луцьк на півроку може захлинутися в правовому хаосі, який, своєю чергою, здатний "породити" анархію у виконавчих органах влади.

Про це на своїй сторінці у "Facebook" написав головний редактор ділового видання Волині "Конкурент" Андрій Лучик.

Журналіст вважає, що знявши Юлію Вусенко з посади секретаря, міська рада стане обезголовленою.

"Отож, припустімо, що необхідну кількість голосів для зміни секретаря УКРОП має, а значить буде продавлювати це рішення на сесії. Тут може наступити цікава юридична колізія: за законом рішення сесії підписує міський голова (якого немає), а за його відсутності - секретар ради. Для того, щоб призначити нового секретаря, спочатку потрібно зняти старого. Припустімо, що це вдалося зробити. Хто підписуватиме рішення про зняття секретаря? Міського голови немає, секретаря теж. Міська рада обезголовлена. Порушено принцип безперервності влади", – пише Лучик.

"Звісно, можна говорити, що депутати оберуть головуючого серед своїх членів, а потім цей головуючий підпише рішення. Але мені видається, що це дуже хитка юридична позиція, яка буде оскаржена в судах", – розмірковує журналіст.

Окрім цього, на думку редактора, в Луцьку може виникнути два паралельні центри керування виконавчими органами.

"Наступне. Майже напевно новий секретар (який здійснює повноваження міського голови) захоче змінити склад виконкому (першого заступника, заступників міського голови). Це рішення має підписати новообраний секретар міської ради, легітимність якого під сумнівом (див. вище). Виникає два паралельних центри керування виконавчими органами. Старі заступники і секретар приходять на роботу, "Варта порядку" не пускає їх на робочі місця. Керівникам структурних підрозділів ультиматум: визначайтеся ви з ким? Всіх незгодних - на вихід!" – сказано в дописі.

"До обрання нового міського голови, (а це на півроку, не менше), Луцьк відчуває на собі всі "переваги" беззаконня... Такий собі правовий апокаліпсис", – резюмував Андрій Лучик.

Надрукувати
мітки:
коментарів