Поділитись:

Зміни до "закону Савченко": як голосували волинські нардепи

П'ятниця, 24 лютого 2017, 15:34
Зміни до

Верховна Рада прийняла за основу зміни в "законі Савченко" щодо удосконалення порядку зарахування строку попереднього ув'язнення.

За відповідне рішення проголосували 235 депутатів, проти – 4, утрималися – 8, не голосували – 90.

Законопроектм передбачається "зарахування судом строку попереднього ув'язнення у разі засудження до позбавлення волі за злочини невеликої та середньої тяжкості провадиться із розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

У разі засудження до позбавлення волі при сукупності злочинів, якщо хоча б один із злочинів є тяжким або особливо тяжким, попереднє ув'язнення зараховується судом до строку покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув'язнення за один день позбавлення волі.

У разі засудження до позбавлення волі при вчиненні злочину повторно, рецидиві злочинів попереднє ув'язнення зараховується судом до строку покарання при засудженні до позбавлення волі з розрахунку один день попереднього ув'язнення за один день позбавлення волі".

Нагадаємо: до того, як були внесені зміни, "закон Савченко" передбачав зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі для усіх засуджених.

Народні депутати від Волині голосували за відповідний законопроект наступним чином: Юрій Савчук, Ігор Лапін – "За", Ірина Констанкевич – "Утрималась", Ігор Гузь – "Відсутній", Сергій Мартиняк, Степан Івахів – "Не голосував".

Надрукувати
мітки:
коментарів