Поділитись:

Ігор Гузь прозвітував про депутатську роботу за рік

Понеділок, 27 лютого 2017, 14:47

Народний депутат України Ігор Гузь прозвітував про роботу в окрузі № 19 (міста Володимир-Волинський та Нововолинськ, а також Володимир-Волинський, Іваничівський та Любомльський райони) та парламенті за 2016 рік.

Про це повідомляє прес-служба народного депутата.

Ігор Гузь працює заступником голови комітету Верховної Ради у закордонних справах та є заступником члена Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи. За рік депутатської діяльності провів робочі зустрічі з Послами Німеччини, Австрії, Литви, Польщі, Словенії та Угорщини. У складі парламентської делегації працював у Латвії та Естонії.

У 2016-му Ігор Гузь залучив в округ майже 32 млн грн, зокрема громада округу за отримала майже 20 млн грн на соціально­ економічний розвиток регіону "Прибужжя", понад 5 млн грн державних коштів виділили на ремонт вулиці Ковельської у місті Володимир-­Волинський, ще понад 6 млн грн – на ремонт дороги у Любомлі.

Бюджетні кошти, залучені на розвиток регіону, розподілено згідно з проектно-кошторисною документацією. Проекти розроблялися сільськими головами, керівниками державних структур та організацій. Сім мільйонів з цієї субвенції спрямували на програму з встановлення дитячих та спортивних майданчиків (майже 70 сучасних ігрових платформ). Також ремонтували заклади медицини, освіти та культури, закупляли меблі, комп'ютерне обладнання, музичні інструменти. У значній кількості шкіл та дитсадках встановили нові енергозберігаючі вікна та облаштували санітарні кімнати.18 освітніх закладів округу отримали комп'ютерні класи, придбані в рамках програми Міністерства освіти і науки. Також освітлювалися вулиці сіл.

Упродовж року Ігор Гузь підготував та зареєстрував 31 законопроект, а також надіслав 879 депутатських запитів та звернень. Найбільш актуальні законопроекти, подані у 2016 році:

  • щодо продовження терміну транзитних перевезень для автомобілів;
  • щодо припинення дипломатичних відносин з Росією;
  • за посилення відповідальності через незаконний вилов риби;
  • про державну програму підтримки українців за кордоном;
  • за мораторій на зміну цільового призначення рекреа­ційних земель;
  • щодо реабілітації дітей жертв політичних репресій.

Відвідуваність пленарних засідань Верховної Ради України Ігорем Гузем, за даними письмової реєстрації, становила 100 %. Під час засідань Верховної Ради озвучено 70 депутатських запитів, що стосувалися проблематики жителів округу. З трибуни парламенту зафіксовано 37 виступів, а з місця – 35. Ігор Гузь провів 110 брифінгів у парламенті та 11 прес-конференцій для ЗМІ. Він був гостем 120-ти ефірів у програмах центральних та регіональних каналів.

Фонд Ігоря Гузя "Прибужжя" у рамках конкурсу "Крок назустріч" підтримав 11 найцікавіших мінігрантів активних громад. Також фонд спільно з місцевою владою відкрили туристичні родзинки "Я♥Любомль", Я♥Володимир-Волинський", "Я♥Іваничі". Фонд започаткував стипендії студентам вищих навчальних закладів регіону Прибужжя за кращі креативні роботи з розвитку своїх територій, а також підтримує низку інших цікавих проектів.

За результатами моніторингів авторитетних організацій, Ігоря Гузя визнано головним спікером серед волинських нардепів у парламенті (ОПОРА), першим у рейтингу депутатів-реформаторів (IMORE) та рейтингу нардепів з активного голосування серед парламентарів Волині за економічні закони. Також 3-й – у рейтингу 105-ти депутатів за показниками законодавчої роботи і активності в окрузі.






Надрукувати
мітки:
коментарів