Поділитись:

Голова "Розумної сили" на Волині вимагає легалізації видобутку бурштину

Вівторок, 07 березня 2017, 14:56
Голова «Розумної сили» на Волині вимагає легалізації видобутку бурштину

Голова Волинської обласної організації політичної партії "Розумна сила" Володимир Гавриш переконаний, що видобуток бурштину повинна контролювати держава.

Володимир ГавришВолодимир Гавриш

Про це повідомляє прес-служба політсили.

1 березня копачі бурштину пошкодили залізничне полотно на під'їзній колії до Клесівського кар'єру в Рівненській області. Пошкодження трапилось у результаті роботи 80 мотопомп, за допомогою яких добували бурштин.

Як повідомляє прес-служба "Укрзалізниці", на місце прибули співробітники поліції, яких зустріла озброєна група майже з 400 осіб. Залізничники намагалися здійснити обстеження пошкодженої ділянки й оцінити завдані збитки, але копачі надавали їм опір. Про інцидент вже повідомили до Служби безпеки України.

"Пошкодження залізничної колії національного значення внаслідок незаконних дій з видобутку бурштину – ще один дзвіночок для влади. Необхідно вжити заходів не тільки для легалізації цієї діяльності, але й передбачити кримінальну відповідальність за незаконний видобуток. Поки що винних у цій події можна залучити лише до адміністративної відповідальності. Держава має регулювати видобуток, збереження, перевезення і торгівлю бурштином, запровадивши чіткий механізм, який буде дисциплінувати учасників цієї діяльності. Однак поки влада не поспішає з легалізацією цього дуже вигідного комусь бізнесу", – зазначив Володимир Гавриш.

Надрукувати
мітки:
коментарів