Поділитись:

Як на Волині може змінитися професійно-технічна освіта

Четвер, 09 березня 2017, 12:00
Як на Волині може змінитися професійно-технічна освіта

Для громадського обговорення представили проект Плану розвитку професійно-технічної освіти Волинської області на 2017-2020 роки.

З ним можна ознайомитися на сайті Волинської ОДА.

Серед основних завдань: створення нової системи управління професійно-технічною освітою, упорядкування мережі професійно-технічних навчальних закладів, розроблення і впровадження механізму формування регіонального замовлення, оновлення змісту професійно-технічної освіти та впровадження ефективних програм професійної орієнтації, популяризація професійно-технічної освіти.

Зокрема, у 2017 році на Волині хочуть здійснити об'єднання ПТУ №5 м. Ковеля і Ковельського професійного ліцею, ПТУ №11 м. Нововолинська і Нововолинського ВПУ. У 2019 році запланували об'єднання Володимир-Волинського ВПУ, Оваднівського професійного ліцею і Локачинської філії Оваднівського професійного ліцею, а також Колківське вище професійне училище з Маневицьким професійним ліцеєм. А в 2020 році – об'єднати Старовижівський професійний ліцей і ПТУ №22 смт Луків.

Також цьогоріч планують створити Центри забезпечення належної якості професійної освіти за галузевим спрямуванням з урахуванням наявної матеріально-технічної бази, кадрового забезпечення та територіального розміщення сучасних ПТНЗ

1) сільськогосподарського виробництва на базі:

  • Колківського ВПУ,
  • Володимир-Волинського ВПУ,
  • ПТУ № 27 м. Берестечка;

2) легкої промисловості на базі Луцького центру ПТО;

3) деревообробного виробництва на базі Маневицького професійного ліцею;

4) промисловості (загальні професії електротехнічного виробництва) на базі:

  • ДПТНЗ "Луцьке ВПУ";
  • Ковельського професійного ліцею;
  • ДПТНЗ "Камінь-Каширське ВПУ";

5) будівництва на базі ДПТНЗ "Луцьке ВПУ будівництва та архітектури".

Надрукувати
мітки:
коментарів