Поділитись:

Відставка заради реформ: волинська "Самопоміч" коментує відкликання з посади свого міністра

Четвер, 28 січня 2016, 17:27

Голова Волинської обласної організації об'єднання "Самопоміч" Юлія Вусенко прокоментувала відкликання Олексія Павленка з посту міністра аграрної політики та продовольства України, та причини, які вплинули на таке рішення фракції.

Вусенко каже, що відкликання міністра не було спонтанним рішенням, адже фракція давно говорить про те, що уряд повинен бути ефективним і втілювати реформи. І якщо реформ як таких немає, то яка потреба функціонування теперішнього уряду.

"Фракція "Самопоміч" делегувала Павленка як ефективного менеджера, людину, яка може змінити систему, може втілювати реформи в своїй галузі в дію. Відповідно очікували, що ця людина буде мати підтримку з інших міністерств. І те, що буде робитися, позитивно відображатиметься і в країні в цілому і в тих сферах, де керує міністр, – зауважує Вусенко.

Особливо прикро коли міністр представляє одну політичну силу, а заступники – іншу. І вони між собою взагалі не спілкуються, навіть в деяких моментах саботують ту чи іншу реформу

Депутати "Самопомочі", зі слів Юлії Вусенко, також закликають інші політичні сили піднімати питання про переформатування уряду та внесення змін до коаліційної угоди.

На запитання "як сам міністр відреагував на своє відкликання", Вусенко говорить, що він, як людина прогресивна, розуміє причини такого рішення.

"Він працював, старався, але треба визнати, що Павленко може зробити набагато більше для країни серед професіоналів, що хочуть впроваджувати реформи аніж будучи одним між людей, які їх саботують", - наголошує Вусенко.

Слід також зазначити, що дане рішення "Самопомочі" ще нічого не означає, тому що за відставку Павленка має проголосувати Верховна Рада.

Нагадаємо, увечері 27 січня фракція "Самопоміч" прийняла рішення відкликати з уряду "свого" міністра АПК Олексія Павленка. Про це повідомив лідер фракції Олег Березюк.

Надрукувати
мітки:
коментарів