Поділитись:

Депутати із сіл на Волині готові скласти повноваження через е-декларування

Вівторок, 14 березня 2017, 12:25
Депутати із сіл на Волині готові скласти повноваження через е-декларування

Депутати сільських та селищних рад на Волині готові скласти повноваження через неможливість заповнити електронні декларації.

Про це заявив депутат Волинської обласної ради від політичної партії "Українське об'єднання патріотів – УКРОП" Олександр Омельчук, – повідомляє прес-служба політсили.

До нього звернулися 20 із 25 сільрад Ківерцівського району із проханням зробити усе можливе, аби декларувати доходи дозволили все ж на папері, а не через мережу інтернет.

Нагадаємо: 15 березня 2016 року Верховна Рада України ухвалила закон, яким запровадила систему подання та оприлюднення декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. З 1 січня 2017 року заповнювати е-декларацію змушені депутати сільських і селищних рад.

Олександр Омельчук переконаний, що законодавці не вивчили можливості реалізації написаного ними закону, адже зовсім не знають реалій життя жителів українських сіл.

"Людям потрібно взяти електронні ключі і для цього разів з чотири поїхати до обласного центру, щоб їх виготовити. Тільки на дорогу, залежно від віддаленості населеного пункту, людина тратить від 400 і більше гривень. До того ж в сільських населених пунктах не всі мають доступ до інтернет-мережі і необхідну комп'ютерну техніку. Тому заповнити е-декларацію для них є просто нереальним завданням, – каже депутат. – Якщо в Києві думають, що всі сільські депутати олігархи, то вони помиляються".

Депутат Олександр Омельчук пропонує відтермінувати норму закону, якою передбачено е-декларування для депутатів сільських та селищних рад на 5 років та передбачити подання ними декларацій про доходи в паперовому форматі. Із цією ініціативою він звернувся до народного депутата України від УКРОПу Ірини Констанкевич та попросив підняти проблему на засіданні парламенту.

На депутатське звернення Ірини Констанкевич від голови Верховної Ради Андрія Парубія надійшла відповідь, що ним було дане доручення Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції та Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування щодо відміни електронних декларацій для сільських та селищних депутатів. Остаточну відповідь очільник парламенту обіцяє впродовж місяця.

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024