Поділитись:

Як Палиця заговорив про тюрму (фоторепортаж)

Вівторок, 14 березня 2017, 21:00
Як Палиця заговорив про тюрму (фоторепортаж)

Депутати Волинської обласної ради не люблять так часто збиратися на сесії, як їхні колеги з Луцька, а якщо й люблять – все одно не збираються. У будь-якому випадку сьогоднішнє засідання спланованим не було. Воно спровоковане подіями, які напередодні відбувалися в стінах Волинської ОДА.

Сайт новин Волині "Конкурент" покинув усі нагальні справи (насправді ні, в нас достатньо журналістів для всіх подій) та прийшов в сесійну залу, аби підготувати репортаж та розповісти своїм читачам про всі перипетії, які відбувалися за адресою Київський майдан, 9.

***

"Підловлюючи" депутатів біля входу до "білого дому", твердо вирішив, що лише один з них потрапить у вечірній матеріал. Коли побачив Сергія Леонтьєва, який виходить з таксі, мружиться від сонця та одягає окуляри, всі сумніви відпали, а подальше очікування на вулиці автоматично втратило будь-який сенс.

– Доброго дня, Сергіє Павловичу, ви до нас прямо з США прилетіли?

Привет, друг, очень рад тебя видеть, будущего Президента Украины, – сказав обранець громади журналісту (мені), який любить носити спортивні куртки і важить 95 кілограмів, через що люб'язні охоронці часто приймають його за тітушку (безсовісні).

Як Палиця заговорив про тюрму (фоторепортаж)

Як Палиця заговорив про тюрму (фоторепортаж)

Отримавши такий комплімент від улюбленого (з дитинства за Леонтьєва) депутата, вирішив, що не варто майбутньому керівнику країни мерзнути, і пішов в сесійну залу, яку поступово заповнювали депутати, активісти та гості з Луцької міської ради. Повна зала людей – і це все заради 2-х питань порядку сесії. Хоча ні, порожні місця все ж були: фракція "Солідарність" не з'явилася у повному складі. Вже після сесії голова Волинської ОДА Володимир Гунчик скаже, що засідання було нелегітимним.

Як Палиця заговорив про тюрму (фоторепортаж)

Депутат Луцької міської ради Валерій Бондарук вперше завітав на обласну сесію в ранзі очільника волинського осередку Депутат Луцької міської ради Валерій Бондарук вперше завітав на обласну сесію в ранзі очільника волинського осередку "Батьківщини"

Як Палиця заговорив про тюрму (фоторепортаж)

О 14:10 з'являється голова ради Ігор Палиця, він спокійно йде до президії, не звертаючи уваги на операторів та спалахи фотокамер. Спершу про щось розмовляє з головним "свободівцем" Волині Анатолієм Вітівим, а потім традиційно радиться з Вячеславом Рубльовим. На 2-3 хвилини його відволікає телефонний дзвінок, після чого він сідає на своє місце, просить увімкнути мікрофон та оголошує сесію відкритою. Гімн.

Ігор Палиця спершу про щось розмовляє з головним Ігор Палиця спершу про щось розмовляє з головним "свободівцем" Волині Анатолієм Вітівим...

...а потім, традиційно, радиться з Вячеславом Рубльовим......а потім, традиційно, радиться з Вячеславом Рубльовим...

На 2-3 хвилини його відволікає телефонний дзвінок, після чого він сідає на своє місце, просить увімкнути мікрофон та оголошує сесію відкритоюНа 2-3 хвилини його відволікає телефонний дзвінок, після чого він сідає на своє місце, просить увімкнути мікрофон та оголошує сесію відкритою

"Свобода помирає тоді, коли вона не потрібна", – Хантер Томпсон

У порядку денному два питання:

  1. звернення до керівництва держави щодо штурму редуту блокадників ОРДЛО;
  2. звернення про негайне введення санкцій щодо російських банків.

Окрім цього, очікувалося, що депутати винесуть питання про недовіру голові Волинської ОДА. Проте цього не сталося.

"Ми маємо багато питань до роботи адміністрації, проте недовіру Гунчику не прийматимемо. Це вертикаль президента", – пояснив Ігор Палиця.

Пізніше Анатолій Вітів в деякій мірі спростує слова керівника ради і скаже, що Гунчиком займуться пізніше ("свободівці" чинного голову ОДА ніколи не любили, особливо коли він порадив Вітіву вчити матеріальну частину документів).

"Ми поки перенесли це питання, але залишається в порядку денному", – зазначив політик.

Далі депутати дружно, один за одним, почали висловлювати свою підтримку активістам блокади, критикувати владу та поливати "лайном" Гунчика (це робили не всі, переважно свободівці).

Можливість виступити отримали й депутати Луцької міської ради та самі активісти.

"Сьогодні тут голови усіх фракцій Луцькради, ми разом з обласною громадою і готові прийняти аналогічне рішення. На погоджувальній раді всі погодилися підтримати таке звернення", – сказала секретар Луцькради Юлія Вусенко.

Ми разом з обласною громадою і готові прийняти аналогічне рішення, - Юлія ВусенкоМи разом з обласною громадою і готові прийняти аналогічне рішення, - Юлія Вусенко

Без сумніву, обранці громади це звернення підтримали.

***

Я тюрми не боюся, якщо треба – то посидимоЯ тюрми не боюся, якщо треба – то посидимо

"Тут депутати з різних сил, всі хочуть, щоб в Україні було краще. Ми все зробимо та все змінимо. Звісно, що можна дописати в звернення кучу осіб, яких потрібно звільнити, можна оголосити недовіру Гунчику, але що це дасть? Нам нема що ділити. Ця влада піде далі за Януковича. Будуть обшуки, будуть затримання, навіть сьогодні з Адміністрації Президента мені телефонували й казали, що я не знаю, що може бути. Ми готові до всього, ми знаємо, що праві. Я тюрми не боюся, якщо треба – то посидимо", – уривок з масштабного спічу, в якому голова облради Ігор Палиця критикує владу та заявляє про свою безстрашність перед ув'язненням.

Наскільки це щирі слова? Не знаю.

P.S. Звернення про негайне введення санкцій щодо російських банків також було підтримано.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
13:13
20 березня 2024
19 березня 2024
16:00
21 лютого 2024
15 лютого 2024
17 січня 2024
06 грудня 2023