Поділитись:

Викиди з ковельського ветсанзаводу – небезпечні, – екологи

Четвер, 16 березня 2017, 14:18
Викиди з ковельського ветсанзаводу – небезпечні, – екологи

Державна екологічна інспекція у Волинській області під час проведення планової перевірки Ковельської філії ДП "Укрветсанзавод" виявила факт забруднення прилеглої до підприємства території.

За результатами перевірки, забрудення відбувається через скид неочищених стічних вод з площадки для прийому відходів забою тварин на прилеглу територію, – повідомляє прес-служба екоінспекції.

Відповідно до Протоколу вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів відібраних проб ґрунту, встановлено перевищення гранично-допустимих (ГДК) концентрацій за нітратами, сульфатами та забрудненням хлоридами двох земельних ділянок .

Перевищення за нітратами ГДК – в 2,1 рази, за сульфатами 1,7 раз. Існує ризик потрапляння вищезазначених забруднюючих речовин у підземні водоносні горизонти.

Перевищення за нітратами у питній воді веде до порушень у серцево-судинній системі, а сульфатів та хлоридів до захворювань органів травлення.

У результаті проведених розрахунків сума збитків, завданих державі, становить 829 651,89 грн.

Для відшкодування завданої державі шкоди ДП "Укрветсанзавод" направлено претензію. Крім того, матеріали перевірки та розрахунки завданої шкоди направлені до правоохоронних органів.

Нагадаємо: ковельчани вимагають закрити ветсанзавод. Незодавно вони заблокували єдину дорогу до місцевого ветсанзаводу, якою курсували машини, що везли на утилізацію відходи тваринного походження. Люди привезли сюди шини і підпалили їх, а також розробили графік чергувань і перебувають тут цілодобово. Таким чином уже кілька днів, як запевняють пікетувальники, на підприємство не потрапила жодна вантажівка із сировиною.

Надрукувати
мітки:
коментарів