Поділитись:

Волинян закликають економити енергоносії

П'ятниця, 17 березня 2017, 08:55
Волинян закликають економити енергоносії

Волиняни справно розраховуються за спожитий природний газ і електроенергію.

Про це повідомили на засіданні антикризового енергетичного штабу. Однак виникла проблема з відшкодуванням теплопостачальним організаціям витрат, пов'язаних із наданням населенню пільг і субсидій. У державній казні для області передбачена субвенція – 889 мільйонів гривень. На сьогодні підприємства подали протокольні рішення щодо відшкодування 1 мільярда 100 мільйонів гривень, – інформує Волинська регіональна дирекція НСТУ.

889 мільйонів гривень закладено в держбюджеті цього року на відшкодування витрат, пов'язаних із наданням пільг та субсидій мешканцям Волині. Однак теплопостачальні організації області претендують на більшу компенсацію — 1 мільярд 100 мільйонів.

За словами начальника Головного управління держказначейства в області Михайла-Мирослава Леміщака, лише за два з половиною місяці 2017-го майже вся передбачена на рік сума використана. До кінця року залишився лише 1 мільйон.

Більше того, з теплопостачальними організаціями краю держава не розрахувалися за послуги, надані пільговикам торік. Зі слів голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, сподіватись на гроші можна лише після внесення змін до держбюджету.

Обговорили на засіданні й стан розрахунків за спожиті енергоносії. Населення та бюджетні установи, в основному, справно розраховуються за природний газ та електроенергію. Комерційний директор ПАТ "Волиньобленерго" Дмитро Іванов проблемним вважає лише "Луцькводоканал", заборгованість якого перевищила 8 мільйонів гривень.

Про можливі проблеми із постачанням природного газу підприємству "Луцьктепло" повідомив представник "Волиньгазу" Олег Вінцюк. Причина – відсутність лімітів на блакитне паливо.

Зважаючи на потепління, яке синоптики прогнозують на кінець березня – початок квітня, Володимир Гунчик закликав керівників підприємств і усіх волинян економити енергоносії.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024