Поділитись:

Що пропонують змінити в бюджеті Волині

П'ятниця, 17 березня 2017, 18:18

На засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики погодили внесення змін до показників обласного бюджету.

Йдеться про розподіли коштів субвенцій з інших бюджетів, які будуть затверджені розпорядженнями голови ОДА, – повідомляє прес-служба Волинської обласної ради.

Зокрема, рекомендовано збільшити загальний фонд обласного бюджету на 1 млн 660 тис. грн за рахунок субвенції з державного бюджету на проведення місцевих виборів.

Також запропонували збільшити видатки головному розпоряднику коштів, управлінню капітального будівництва ОДА на 24 млн 540 тис. грн за рахунок субвенцій обласному бюджету з бюджетів міст та районів. 20 млн грн з цих коштів будуть спрямовані на добудову школи-садочка № 27 в м. Луцьку, 3 млн грн -- на добудову садочка в смт Торчин Луцького району, 1 млн 540 тис – на будівництво школи в с. Вербка Ковельського району.

У необхідності погодження відповідного розпорядження колег переконував депутат Леонід Стефанович, який очолює підприємство, що будує окремі об'єкти.

Депутат Святослав Кравчук також переконував бюджетну комісію погодити розподіл субвенцій з міст та районів, щоб будівельні компанії могли працювати з бюджетними коштами.

"Сьогодні вони змушені брати кредити, а це спонукає до здорожчання їхніх робіт", – каже депутат.

На 1 млн 420 тис. грн рекомендовано збільшити видатки головному управлінню охорони здоров'я. Ці кошти будуть спрямовані для обласної психіатричної лікарні в смт Олика. Вони надійшли до обласного бюджету з бюджетів областей, жителі яких лікуються в спеціалізованому закладі.

Бюджетна комісія не погодилася на розподіл субвенції з районів на ремонти доріг. Депутати вважають, що до цього питання варто повернутися в контексті розподілу вільних залишків обласного бюджету.

Радник голови обласної ради Вячеслав Рубльов нагадав ОДА про пропозицію обласної ради щодо підготовки проекту програми ремонту та будівництва доріг, виконання якої контролювала би представницька влада області.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЧОГО ЧЕКАТИ ВІД БЮДЖЕТУ ВОЛИНІ-2017 (ІНФОГРАФІКА)

Надрукувати
мітки:
коментарів