Поділитись:

До Палиці телефонували бурштинокопачі

Вівторок, 21 березня 2017, 12:26
До Палиці телефонували бурштинокопачі

Депутати Волинської обласної ради надали дозвіл комунальному підприємству "Волиньприродресурс" на вчинення дій щодо створення та входження до складу членів Асоціації "Український Бурштин".

Відбулося це у вівторок, 21 березня, під час засідання позачергової сесії облради.

Директор "Волиньприродресурсу" Василь Столяр зазначив, що Асоціацію роблять для з'єднання всіх підприємств, які мають ліцензії на видобування чи геологорозвідку з правом видобування бурштину, щоб спільними зусиллями легалізувати його видобуток, переробку та продаж. З його слів, українські підприємства мають намір об'єднатися в асоціації з литовськими та польськими фірмами, які займаються розробкою бурштину.

Голова ради Ігор Палиця підкреслив важливість цієї ініціативи та виразив надію, що асоціацію очолинь представник "Волиньприродресурсу".

"В неділю, бурштинокопачами було перекрито трасу Ковель-Київ, потім вони почали виходити на наше підприємство, були дзвінки до мене. Люди хочуть вивчити наш досвід. Всім набридло віддавати гроші то одним, то іншим органам, всі хочуть перевести це в законне русло. Поки Верховна Рада прийматиме закони, ми з цією Асоціацією вирішимо дуже серйозні питання", – резюмував політик.

Надрукувати
мітки:
коментарів