Поділитись:

На Волині можуть значно спростити митні процедури

Вівторок, 21 березня 2017, 14:24
На Волині можуть значно спростити митні процедури

Спеціальний програмний продукт автоматизованого визначення митної вартості за єдиними умовами для всіх суб'єктів ЗЕД не лише скоротить час проходження митних процедур, а унеможливить корупцію.

Відтак, Волинська митниця ДФС ініціюватиме розробку спеціальної програми, – повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

"Ідея є, вона виникала в ході діалогу з представниками бізнесу, які вважають, що процес визначення митної вартості подекуди надто залежний від професійного рівня та особистої позиції фахівця митниці. Тому така програма виключить суб'єктивність позиції митника та, відповідно, потенційну корупційну складову", –поінформував начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький звернув увагу представників підприємництва Віктор Кривіцький.

Як підкреслив керівник волинських митників, правильне технічне завдання програмістам, які весь технологічний процес митного оформлення викладуть у відповідному програмному продукті в межах чинного законодавства спочатку варто запровадити в тестовому режимі для 1 товарної групи, наприклад, транспортні засоби. Згодом, таку практику варто поширити для всіх товарів, що підлягають митному оформленню.

Учасники зустрічі констатували: діапазон очікування від моменту подання ними митної декларації до початку роботи з документом, тобто присвоєння номера фахівцем митного поста, у 2017 році скоротився до 10-15 хвилин.

Представники митниці звернули увагу учасників зустрічі, що з усіх випадків митного оформлення цього року лише 1 відсоток відбувався з перевищенням часових нормативів.

"А підставами для затримок з митним оформленням стали необхідність надання додаткових документів для митного оформлення товарів, призупинення митного оформлення товарів, що містять ОМІВ (об'єкт права інтелектуальної власності), спрацювання системи АСАУР (автоматичної системи аналізу та управління ризиками), – зазначили посадовці.

"Сьогодні саме представники бізнесу, зокрема суб'єкти ЗЕД, забезпечують наповнення бюджету України. А завдання митних структур – забезпечити їм належний сервіс та швидке проходження митних процедур. Саме такий діалог дозволяє розв'язати в межах компетенції проблемні моменти та ініціювати шляхи підвищення якості обслуговування на митниці в майбутньому", – підсумував на завершення зустрічі Віктор Кривіцький.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
15 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024
21 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024
16 лютого 2024
06 лютого 2024