Поділитись:

Волинян просять добровільно здати зброю

Понеділок, 27 березня 2017, 18:11
Волинян просять добровільно здати зброю

З метою виведення зброї, боєприпасів, вибухівки та спеціальних засобів з незаконного обігу Національною поліцією України з 01 по 30 квітня 2017 року проводитиметься місячник добровільної здачі.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України (за інформацією Департаменту превентивної діяльності НПУ).

Громадяни, які добровільно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, згідно з вимогами статті 263 Кримінального кодексу України звільняються від кримінальної відповідальності.

У поліції зазначають, що якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до Національної поліції України мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому після оформлення відповідних документів він має можливість зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах. Просимо врахувати, що пристрій вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії, реєструється у випадках і в порядку, передбаченому законодавством України.

Для отримання більш детальної інформації можна звертатися до територіальних органів головних управлінь Національної поліції України або дільничних офіцерів поліції за місцем проживання або тимчасового перебування.

Департамент превентивної діяльності Національної поліції України звертається до громадян та нагадує, що незареєстрована зброя – це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які почастішали і трапляються як з дорослими громадянами, так і з неповнолітніми.

Надрукувати
мітки:
коментарів