Поділитись:

Ахметов зменшує обсяги закупівля вугілля на львівсько-волинських шахтах

Середа, 05 квітня 2017, 15:50
Ахметов зменшує обсяги закупівля вугілля на львівсько-волинських шахтах

ДТЕК скорочує обсяги купівлі вугілля із львівсько-волинських державних шахт на 33 %.

Про це у Facebook повідомив експерт в сфері енергетики Андрій Герус. Також він пояснив причину такого рішення.

Зокрема Герус вбачає зв'язок між рішенням ДТЕК, Національної комісії, що здійснює регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг, та Мініненергетики.

Ахметов зменшує обсяги закупівля вугілля на львівсько-волинських шахтах

З його слів, 23 березня на засіданні НКРЕКП на чолі з Дмитром Вовком піднімає ціну вугілля у тарифах на 17 % до 2 000грн. Аргументація – дуже переживає за держшахти, щоб їх підтримати.

Згодом, 30 березня, міністр енергетики Ігор Насалик піднімає ціну вугілля, за якою продають держшахти, також до 2 000 грн.

А 2 квітня ДТЕК надсилає повідомлення на Мністерство палива та енергетики, що скорочує обсяги купівлі вугілля із львівсько-волинських державних шахт на 33 % із 60 тис. тон до 40 тис. тонн.

"Наочна демонстрація, як такі рішення доходять до тих, ким люблять прикриватися", – пояснив такі події Андрій Герус.

Своєю чергою в.о. директора з комунікацій ТзОВ "ДТЕК Енерго" Ірина Мілютіна запевнила,що компанія продовжує закуповувати вугілля державних шахт.

Ахметов зменшує обсяги закупівля вугілля на львівсько-волинських шахтах

"За січень-березень 2017 року ДТЕК закупив 255 тис. тонн (в середньому 85 тис. тонн в місяць). Через закінчення опалювального сезону ТЕС будуть відпускати менше електроенергіі, тож, відповідно, і вугілля потребується менше. Наразі для роботи ТЕС достатньо поточних обсягів державного вугілля і вугілля власного виробництва. Так, за березень склади ТЕС ДТЕК за маркою "Г" зросли на 500 тис. тонн. У разі, якщо виникне дефіцит за маркою "Г", то ми передусім звернемося саме до державних шахт. Зараз зменшили спалювання вугілля і державні ТЕС, наскільки мені відомо", – прокоментувала вона.

З її слів, торік компанія в середньому закуповувала близько 60 тис. тонн в місяць.

"Споживання сильно залежить від режиму роботи ТЕС. Ми спостерігаємо зниження обсягів виробництва електроенергії на ТЕС, тож це і є причиною зменшення обсягів спалювання вугілля", – пояснила Ірина Мілютіна.

Довідка:

ДТЕК – енергетичний підрозділ System Capital Management найбільшої бізнес-групи України, який є вертикальною інтеграцією підприємств, що створюють виробничий ланцюжок від видобутку та збагачення вугілля до генерації та дистрибуції електроенергії. Підприємства ДТЕК і Корпоративний центр розташовані в Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Луганській, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях, Криму, м. Київ та Ростовській області Росії. ДТЕК найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України.

Основним акціонером System Capital Management є український бізнесмен Рінат Ахметов.

Надрукувати
мітки:
коментарів