Поділитись:

Волинських працедавців перевіряють на виплату нової "мінімалки"

Вівторок, 11 квітня 2017, 12:19
Волинських працедавців перевіряють на виплату нової «мінімалки»

У 2016 році Волинське обласне управлінням Держпраці провело серед підприємців Волині понад 600 заходів попереджувального характеру.

Про це повіджомив начальник управління Держпраці в області Ростислав Стасько, – інформує відділ інформаційної політики у Волинській області.

Зокрема на Волині організували діяльність 16-ти інформаційно-консультативних пунктів.

Упродовж першого кварталу 2017 року головними державними інспекторами у сфері дотримання законодавства про працю здійснено 194 перевірки суб'єктів господарювання із виявленням ряду порушень. Управління Держпраці дає можливість роботодавцям виправити порушення, виявлені під час перевірок.

"Наше завдання – не накладення штрафних санкцій чи притягнення до відповідальності роботодавців, а усунення виявлених порушень з метою дотримання безпечних умов праці та оформлення трудових стосунків", – зазначив очільник управління.

Від початку 2017 року особлива увага управління Держпраці зосереджена на обов'язковій виплаті мінімального розміру заробітної плати кожному працівнику. Станом на 1 квітня 2017 року на дотримання цієї вимоги перевірили понад 100 роботодавців.

Також ухвалили рішення про укладення тристоронніх меморандумів між Волинським обласним центром зайнятості, Волинським обласним об'єднанням організацій роботодавців та управлінням Держпраці в області. Співпраця зазначених структур буде зосереджена на комунікації із роботодавцями щодо питань офіційного працевлаштування та отримання належного рівня заробітної плати.

Нагадаємо: з 1 січня 2017 року мінімальний рівень заробітної плати не повинен бути меншим за 3 200 грн.

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024