Поділитись:

Як волинські журналісти ліс садили (гонзо-репортаж, фото)

Середа, 12 квітня 2017, 10:00

Акція "Майбутнє лісу у твоїх руках" затягнула у свої суспільно-корисні тенета усіх (ну або майже всіх). Окрім лісівників, школярів та небайдужих представників громади, до посадки дерев долучилися керівники області, правоохоронці, а тепер і журналісти.

Не стало винятком і ділове видання Волині "Конкурент". Журналіст Руслан Пилипчук у вівторок, 11 квітня, разом із колегами "засадив" 1 гектар на території Замшанівського лісництва.

***

Відвідавши "конторку" головного лісничого у Замшанах Михайла Михайлевича, помилувавшись ставком посеред лісу та наслухавшись "форрест-сторі", медійники "впакувалися" в авто та поїхали садити сосни. По дорозі до нас приєдналися місцеві школярі. Один із хлопців відразу ж став об'єктом цікавості для журналіста Сергія Цюриця. Медійник влаштував експрес-перевірку юнаку, засипавши його запитаннями.

Сергій Цюриць намагався завербувати школяра у лісівники або журналісти><span class=Сергій Цюриць намагався завербувати школяра у лісівники або журналісти

"Скільки учнів у вашому класі? А в сьомому? А в одиннадцятому?"

"Який твій улюблений предмет?"

"Чим любить займатися сільська молодь?"

"Футбол граєте? А карти на гроші? І ми грали".

"Гриби любиш збирати? А скільки назбирав минулої осені? Не ходив? То хіба так можна! То що ж це за хлопець такий: два кошики мав матері присунути".

Перед кінцевою зупинкою Сергій Назарович ще встиг запитати в школяра, де працює його мама.

"У фонді Ігоря Палиці", – відповів юнак.

"А корова у вас є?" – відразу ж додав досвідчений журналіст.

Окрім імпровізованого інтерв'ю, ще була спроба завербувати хлопця в ряди письменників або ж лісівників. Чи вдалося це Сергію Цюрицю, ми дізнаємося через кілька років.

Коли прибули на місце, всіх учасників одягнули у спеціальній одяг, навчили правильно садити сіянці сосни (яких приготували 6 000) та мотиваційними закликами заохотили кілька годин плідно попрацювати.

В майбутньому тут буде В майбутньому тут буде "журналістський" ліс...

...медійники посадили 6 тисяч сіянців сосни...><span class=...медійники посадили 6 тисяч сіянців сосни...

...журналістам  та школярам провели інструктаж...><span class=...журналістам та школярам провели інструктаж...

...як правильно садити дерево...><span class=...як правильно садити дерево...

...хоча школярі й так знали, як це робити...><span class=...хоча школярі й так знали, як це робити...

...робили це неодноразово...><span class=...робили це неодноразово...

***

"Ви відчуєте, як це воно, садити те деревце. Це неймовірно та незабутньо", – говорив ще на початку лісничий Михайло Михайлевич. Не збрехав. Залишається надіятися, що журналісти не зіпсують статистику і "медійний" ліс приживеться щонайменше на 92 %.

Довідка:

Гонзо-журналістика – напрямок у журналістиці, що полягає у суб'єктивному, агресивному стилі оповіді з використанням ненормативної лексики, сарказму, перебільшення. Ведеться від першої особи. Репортер виступає учасником подій і описує власні відчуття та емоції, дає оцінки тому, що відбувається.(Вікіпедія)

Надрукувати
мітки:
коментарів