Поділитись:

Діти із вадами зору отримали спеціальні зошити від Волинської друкарні (фото)

П'ятниця, 14 квітня 2017, 18:15

Школярі із вадами зору Крупівського навчально-реабілітаційного центру отримали зошити із спеціальною чіткою розміткою від Волинської обласної друкарні, Міжнародного благодійного фонду "Здоров'я майбутнього" та Студії друку шрифтом Брайля "BRAILLE STUDIO".

Про це пише видання "Волинь24".

Крупівський НРЦ як установа для діток із порушеннями зору працює із 2007 року. Наразі тут – 105 вихованців, семеро із яких – повністю незрячі. Під свою опіку у центрі беруть дітей шкільного віку, а віднедавна – і дошкільнят, яких готують до навчання.



"За ці десять років довелося багато зробити. Найважче, мабуть, було із матеріально-технічною базою. В Україні взагалі нічого не випускають, всі наочні матеріали, макети, експонати, які є – лишилися ще з радянських часів. Наші педагоги багато чого виготовляли своїми руками. Для наших діток це надзвичайно важливо. Якщо вада зору вроджена, як інакше сформувати уяву, світогляд?" – розповів директор Олег Дацюк.



Для слабозорих школярів треба чимало особливого навчального приладдя: прибори для збільшення літер, прилади для писання шрифтом Брайля, спеціальні підручники та художня література, яку, до речі, не просто перекладають мовою незрячих, а й адаптують зміст. Серед іншого – й спеціально розкреслені зошити.



"Ми самі пробували видруковувати аркуші з більшими лінійками і клітинками, але це – методично неправильно, та й дітям важко. Клітинка розпливається і вони взагалі не розуміють, де писати", – пояснив директор закладу важливість особливих зошитів.



Благодійники презентували Крупівському центру 1200 зошитів для слабозорих. До слова, собівартість одного такого зошита – уп'ятеро вища за звичайний.

Надрукувати
мітки:
коментарів