Поділитись:

На Волині шукають землю для утилізації відходів із ветсанзаводу

Четвер, 20 квітня 2017, 11:55
На Волині шукають землю для утилізації відходів із ветсанзаводу

Зі слів заступника голови облдержадміністрації Сергія Кошарука, є кілька варіантів розвитку подій у Ковелі, однин із яких – вивезення відходів з ветсанзаводу.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Відповідно до додатку до наказу № 26/117 від 21 березня 2017 року, підписаного директором ДП "Укрветсанзавод" Віктором Підгорним, зважаючи на відсутність фінансування підприємства, його філії не можуть повністю утилізувати накопичені рештки тваринного походження. Тому пропонують щотижня вивозити по 60 тонн кісток до трьох сусідніх філій. Як варіант, розглядається можливість збільшення потужностей до 80 тонн в тиждень.

Своєю чергою, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області зобов'язав Ковельського міського голову Олега Кіндера та начальника ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Богдана Лозинського стежити за вивезенням сировини.

Ще один із варіантів – утилізація решток тварин на місці. Однак, як зазначив Ковельський міський голова Олег Кіндер, ПАТ "Волиньобленерго" заблокувалорахунки філії через борг у 240 тис. грн. Окрім того, по 1,5 тонни палива необхіднозалити у відповідні машини для переробки. Та і це не гарантує позитивного результату, адже не з'ясований їх технічний стан.

У відповідній ситуації найбільш доцільним шляхом вирішення проблеми вважають утилізацію решток тваринного походження на територіях військового полігону "Повурськ".

Нині їх є чотири. До того ж тривають пошуки й інших земель, що відповідають необхідним характеристикам: наразі розглядають ще три. Начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук під час засідання комісії запропонував ще дві таких території. Тому Володимир Гунчик дав доручення усім відповідним службам провести аналіз усіх 9 земельних ділянок та надати експертні висновки, аби визначити, яка ж з них найбільш придатна та безпечна.

Нагадаємо: вчора, 19 квітня, волиняни перекрили трасу Київ–Варшава. Акція відбулася через ситуацію, яка виникла навколо ковельського ветсанзаводу.

Надрукувати
мітки:
коментарів