Поділитись:

Із ковельського ветсанзаводу вивезли 20 тонн відходів

П'ятниця, 21 квітня 2017, 08:44

20,770 тонн сировини тваринного походження 20 квітня вивезли із території Ковельської філії Державного підприємства "Укрветсанзавод".

Відповідні дії узгодили та погодили під час чергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 19 квітня 2017 року, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Відтак, у протоколі засідання комісії зазначено, що керівництво головного управління Держпродспоживслужби в області та місцеве самоврядування Ковеля повинні забезпечити супровід виконання графіка передачі сировини тваринного походження (кістки) для утилізації на споріднені підприємства. І діятимуть за графіком допоки не вивезуть відходи.

Окрім того, попередньо повідомляли, що під час засідання комісії збільшили кількість ділянок, де ймовірно захоронять відходи ветсанзаводу. Тож "у роботу" взято території військового полігону поблизу с. Поворськ, ділянку неподалік с. Ломачівка, що межує зі згаданим полігоном, ділянку Волинського військового лісгоспу, СЛАТ "Тур" та ту, що межує з землями СЛАТ "Тур" та Поворської ОТГ.

З огляду на те, що ситуація із ковельським ветсанзаводом набула неабиякого суспільного резонансу й за умови подання недостовірної або неперевіреної інформації може спричинити появу панічних настроїв у населення, юристів облдержадміністрації та правоохоронців за рішенням комісії уповноважили "вивчити питання щодо відповідальності громадян, які поширюють недостовірну інформацію".

Також фахівці ДУ "Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України" продовжать здійснювати лабораторний контроль за екологічною та епідеміологічною ситуацією на територіях поблизу Ковельської філії ДП "Укрветсанзавод".

Надрукувати
мітки:
коментарів