Поділитись:

Поїзд "Ковель-Хелм": коли поїде і скільки коштуватиме

Понеділок, 24 квітня 2017, 08:50
Поїзд «Ковель-Хелм»: коли поїде і скільки коштуватиме

Зі слів в.о. начальника Регіональної філії "Львівська залізниця" Івана Груника, з кінця травня – початку червня запустять двовагонний потяг з Ковелядо Хелма.

Розрахований він на 192 місця, 10 з яких передбачено для персоналу, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Курсуватиме потяг щодня, попередньо відправлятиметься об 11:50. Вартість проїзного квитка становить 131-150 гривень, а орієнтовний час в дорозі – 2 години. Зокрема, огляд пасажирів потяга відповідні служби здійснюватимуть безпосередньо під час руху, адже на проміжних станціях зупинок не буде. Як результат – така коротка тривалість поїздки. Тим не менше, задля недопущення випадків контрабанди чи інших порушень, здійснюватиметься відеонагляд за пасажирами. Того, хто все ж таки порушить закон, висаджуватимуть на пункті пропуску "Ягодин". Між іншим, станція Ковель вже обладнана трьома кімнатами для працівників митної та прикордонної служб.

Однак, як зазначив начальник Луцького прикордонного загону полковник Микола Скарвінко, наразі необхідно вирішити питання кадрового забезпечення та забезпечення доступу до бази Інтерполу під час руху потяга.

"Це серйозний проект, який перебуває на особистому контролі Прем'єр-міністра. Тому буду говорити з вашим командуванням щодо розширення штату. Думаю, що знайдемо спільну мову, аби досягти поставлених цілей", – зазначив голова ОДА Володимир Гунчик.

Окрім того, у травні запланували ще одну спільна нараду з представниками Польщі для впорядкування усіх питань. Опісля – потяг розпочне курсувати.

До слова, круглий стіл, що відбувся ще 15 лютого 2017 року, започаткував співпрацю між Польщею та Україною в напрямку реалізації проекту залізничного пасажирського сполучення Ковель-Хелм-Люблін. Його запуск дасть можливість вирішити питань покращення прикордонної інфраструктури і транспортного сполучення, а процедура спрощеного перетину польсько-українського кордону підвищить економічні показники та налагодить взаємини двох сусідніх народів.

Надрукувати
мітки:
коментарів