Поділитись:

На Волині визначились із госпітальними округами

Вівторок, 25 квітня 2017, 16:34
На Волині визначились із госпітальними округами

Волинські депутати підтримали пропозицію про створення в області 5-ти госпітальних округів із центрами у Луцьку, Ковелі, Нововолинську, Камені-Каширському та Любомлі.

Цю пропозицію винесуть на розгляд чергової сесії, – повідомляє "Нова Волинь".

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров'я, материнства та дитинства вкотре вирішували, скільки на Волині має бути госпітальних округів

Нагадаємо: профільне управління облдержадміністрації запропонувало створити три округи, а на одній із сесій обласної ради вирішили, що їх має бути 8. Такий варіант і направили на погодження до Кабміну. Отримавши відмову, Волинь знову в дебатах — яка ж кількість госпітальних округів є оптимальною.

Начальник профільного обласного управління Ігор Ващенюк знову переконував депутатів, що варто створити три округи із центрами у Луцьку, Ковелі і Нововолинську. При цьому Ігор Ващенюк зазначає, що розглядається можливість створення і Камінь-Каширського госпітального округу.

Депутат Володимир Дибель, який є головним лікарем територіального медичного об'єднання Любомльського і Шацького районів, вважає, що до цього переліку потрібно додати і Любомльський округ.

Однак не лише забезпечення лікувальної установи новітнім обладнанням і висококваліфікованими спеціалістами є передумовою створення госпітального округу. Серед чинників – і кількість людей, яким надають послуги. Згідно з критеріями Кабміну, багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування 1-го рівня повинна приймати не менше 120-ти тисяч пацієнтів щороку. Із цим будуть проблеми, прогнозують в обласному управлінні охорони здоров'я. Цю думку поділяють депутати Олег Бегаль і Михайло Бегаль.

Після тривалої дискусії члени комісії запропонували колегам на черговій сесії ухвалити рішення про створення на Волині п'яти госпітальних округів. Пропозицію волинян мають підтримати в Кабінеті Міністрів. Зробити це варто якнайшвидше, аби область могла отримати додаткові кошти на медичну галузь.

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
28 березня 2024
20 березня 2024
13 березня 2024
21 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
12 лютого 2024
30 січня 2024
18 січня 2024