Поділитись:

На волинських дорогах посилять контроль за перевізниками

Четвер, 27 квітня 2017, 09:45
На волинських дорогах посилять контроль за перевізниками

На відрізку дороги Луцьк-Радехів-Львів ремонтні роботи перебувають на завершальному етапі.

Зі слів заступника начальника з будівництва Служби автомобільних доріг в області Ншана Антоняна, верхній шар дорожнього полотна майже покладений, залишилося лише 18,5 км, – повідомляє відділ інформаційнї політики ОДА.

Усі дрібні роботи, пов'язані з облаштуванням з'їздів, виконані на 90 %.

Завершується встановлення бар'єрної огорожі, дорожніх знаків та освітлення, укладено 7 км тротуару. Із покращенням погодних умов розпочались ремонтні роботи з облаштування автопавільйонів.

Оскільки завершення стратегічно важливого для Волині автошляху перебуває на завершальному етапі, профільні управління напрацьовують чіткий механізм збереження дорожнього полотна, який передбачатиме встановлення габаритно-вагових комплексів та підписання меморандумів.

Як повідомив начальник управління Укртрансбезпеки в області Володимир Степанов, уже цього тижня зафіксовані перші порушення вантажовідправниками підписаних раніше меморандумів.

"Нещодавно зафіксовано ситуацію, коли водій бетоновозу, при явних перевищеннях допустимих норм вантажу, відмовився заїжджати на вагу, хоч керівник приватного підприємства, яке здійснює перевезення, підписав меморандум про співпрацю. Відтак, вже зараз бачимо порушення умов договору", – зазначив він.

Тому, аби не чекати від недобросовісних підприємців наступних порушень та зберегти дороги у належному стані, голова облдержадміністрації наполягає на залученні громадян з активною життєвою позицією до контролю за вантажними перевезеннями. У такий спосіб волиняни самі переконаються у тому, що збереження автошляхів – справа нелегка та потребує жорсткого контролю.

Нагадаємо, що за Розпорядженням голови облдержадміністрації № 377 від 26 серпня 2016 року, утворено міжвідомчу робочу групу задля боротьби з "нелегальними" перевізниками, де передбачена співпраця з громадськістю, адже до складу такої групи входить і ряд громадських діячів.

Тож, працівники Служби автомобільних доріг, Укртрансбезпеки в області, сподіваються на взаємодопомогу та розуміння громадян, які не словом, а ділом зможуть допомогти у контролі за підприємцями та збереженням доріг.

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
11 квітня 2024
05 квітня 2024
26 березня 2024
16:46
22 березня 2024
21 березня 2024
13 березня 2024