Поділитись:

У Ковелі перевірили якість питної води

Четвер, 27 квітня 2017, 13:39
У Ковелі перевірили якість питної води

Фахівці Ковельського міськрайонного відділ ДУ "Волинський ОЛЦ МОЗ України" провели моніторинг стану об'єктів життєдіяльності людини, навколишнього середовища, а також здійснили посилений епідеміологічний нагляд за станом інфекційної захворюваності населення на прилеглій до підприємства території.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

За інформацією лабораторного центру, взято 65 проб питної води у колодязях, найближчих до території заводу в радіусі 430-500 м, з яких у 16,6 % виявлено перевищення в 1,1 – 1,6 разів гігієнічних нормативів за санітарно-токсикологічними показниками (10 проб: 7 – за вмістом нітратів, 3 – за вмістом аміаку). За мікробіологічними показниками не відповідало 35 % проб.

Окрім того, фахівці Ковельського лабораторного відділу провели знезараження питної води у колодязях навколо ветсанзаводу, мікробіологічні показники якої не відповідали вимогам. Повторно відібрані проби вже відповідають гігієнічним нормативам. Перевірили і якість води р. Турія, що протікає у межах м. Ковеля, сіл Бахів та Вербка, проте жодних порушень санітарно-токсикологічних показників не виявлено.

"У проведених лабораторією дослідженнях ставкової води у межах санітарно-захисної зони підприємства, збудників особливо небезпечних інфекцій (сибірки), природно-осередкових хвороб (туляремії, еризіпелоїду, ієрсініозів, лістеріозів) не виявлено", – йдеться у повідомленні лабораторного центру.

Тож дослідження показують, що смертельної загрози для ковельчан, тваринні рештки ветсанзаводу не становлять, а окремі підвищення допустимих норм можна виправити. Окрім того, проведений аналіз свідчить, що захворюваність на ротавірусні інфекції у 2016 році була нижчою від середньообласних показників у 3 рази і у поточному році тенденція до зниження зберігається.

Загалом же, в області не зареєстровано жодного випадку інфекційних захворювань, пов'язаних із водним фактором передачі. Нині лабораторний центр продовжує здійснювати контроль за епідеміологічною ситуацією на території поблизу Ковельської філії ДП "Укрветсанзавод". Упродовж травня проводитимуться повторні дослідження питної води

Надрукувати
мітки:
коментарів