Поділитись:

"Заборольська ДВК абсолютно не дотримувалась процедури підрахунку голосів", – Опора

Понеділок, 01 травня 2017, 17:19

Під час виборів депутатів і голови Заборолівської ОТГ, що на Волині, представники громадянської мережі "Опора" зафіксували численні порушення.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила представниця громадянської мережі "Опора" Катерина Шарпата.

"Про незаконні дії Заборольської ДВК та кандидатів, які цьому сприяли. Власне, як ми вчора переконалися, професійне чуття не підвело і на підсумкове засідання саме на Заборольській дільниці ми залишились невипадково. Заборольська ДВК абсолютно не дотримувалась процедури підрахунку голосів, яка чітко прописана по пунктах у статті 79 ЗУ "Про місцеві вибори", – написала вона.

Із її слів, присутні на дільниці окремі кандидати у депутати замість того, щоб вимагати в комісії діяти по закону, переконували активістів, що "від перестановки доданків сума не змінюється", і неважливо, у якому порядку комісія почне рахувати і запаковувати виборчу документацію, аби швидше.

"Тотальне незнання закону з боку суб'єктів виборчого процесу уже навіть не дивує, а обурює. Втім, з-поміж усього цього беззаконня і безпорядку не можу не виокремити позитивний момент: у членів комісії є бажання вчитись. У мене запитували, чому навчання для ДВК відбувається лише кількагодинно, для повного розуміння виборчого законодавства потрібно більше часу. Такий запит на навчання не варто ігнорувати, потрібно подумати над цим напрямком роботи", – зауважила вона.

Надрукувати
мітки:
коментарів