Поділитись:

Які пенсії у волинських пенсіонерів

Четвер, 11 травня 2017, 11:25
Які пенсії у волинських пенсіонерів

Розмір пенсії залежить від рівня зарплат: чим вищі середні зарплати в області, тим і багатші пенсіонери.

Пенсійний фонд України опублікував дані про середні пенсії українців станом на квітень цього року. Так, найвищі середні пенсії в Києві – 2 408 гривень. На другому місці Донецька область (2 102 гривні), а замикає трійку лідерів Луганська область (1 989 гривень), – "Сегодня".

Найменше отримують пенсіонери в Тернопільській області – всього 1 560,95 гривні. Волнські пенсіонери отримують в середньому 1 664, 35 гривень.

Які пенсії у волинських пенсіонерів

Варто зазначити, що розмір пенсії залежить від рівня зарплати і робочого стажу. Головна перешкода, яка відділяє українців від високих пенсій, – низькі заробітні плати. Як наслідок, зібраних із зарплат податків не вистачає навіть на виплату невисоких пенсій: дефіцит Пенсійного фонду цього року перевалить за 140 мільярдів гривень.

Українці з мінімальними зарплатами на заслуженому відпочинку можуть сподіватися на мінімальну пенсію (наразі 1 247 гривень), середня пенсія – близько 1 800 гривень.

Довідка:

Пенсія в Україні розраховується за формулою:

П = Зп * Кс

П – розмір пенсії,
Зп – заробітна плата (середня зарплата за три роки до виходу на пенсії, помножена на коефіцієнт зарплати і страхового стажу).
Кс – коефіцієнт страхового стажу (залежить від стажу)

Коефіцієнт зарплати – співвідношення між середньою виплатою по країні і тією, яку на той момент отримував пенсіонер. Від цього коефіцієнта безпосередньо залежить розмір пенсії. Так, якщо, наприклад, зарплата за обраний період вдвічі перевищувала середню по країні, то коефіцієнт дорівнюватиме 2, якщо на 35% – 1,35. Так, для високої пенсії рівень зарплати повинен значно перевищувати середню зарплату по країні.

Надрукувати
мітки:
коментарів