Поділитись:

На Волинській митниці готуються до безвізу

Вівторок, 23 травня 2017, 18:18
На Волинській митниці готуються до безвізу

Із запровадженням безвізового режиму на Волинській митниці очікують збільшення руху на 10-15 %, тож наразі вживають заходів, аби уникнути збільшення черг.

Про це розповів начальник Волинської митниці Віктор Кривіцький, – інформує Волинська регіональна дирекція НСТКУ.

Зі слів Віктора Кривіцького, наразі триває робота над проектом щодо максимальної автоматизації пункту пропуску "Ягодин".

"Наші прикордонники очікують, що в нас відбудеться збільшення руху на 10-15 %, черги не будуть збільшуватися, – каже Віктор Кривіцький. – Ми максимально зацікавлені в тому, щоб пришвидшити процедуру оформлення транспортних засобів, покращити рух на кордоні України. На Волині на 230 км кордону є 2 пункти пропуску. Нам потрібно збільшити пропускну можливість нашого пункту".

Робота над проектом вже майже закінчена, а тому реалізувати його планують до кінця року. Зі слів Віктора Кривіцького, одним із основних завдань пункту пропуску "Ягодин" є наповнення бюджету області, каже Віктор Кривіцький.

Нещодавно у працівників Волинської та Львівської митниць відбулася зустріч з польськими колегами, присвячена питанням функціонування автомобільних пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. Для ритмічності і безперебійної роботи пунктів пропуску та боротьби з чергами українська та польська сторони обговорили запровадження у нашій країні системи попереднього повідомлення.

"По кожному пункту пропуску встановлені певні ліміти, якщо хтось не вкладається у графік, відбувається збільшення черг", – розповіла начальник управління організації митного контролю Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець.

З її слів, причини утворення черг на пунктах пропуску різні, і щоб вони не створювалися, необхідна злагоджена робота двох сторін – української і польської.

Пункт пропуску "Ягодин" щодня в одному напрямку пропускає до тисячі легкових автомобілів та до 250 вантажних, загалом – 45 % вантажу, який прямує із Європейського Союзу. Волинські митники ставлять перед собою завдання ці показники наростити.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
11 квітня 2024
08 квітня 2024
07 квітня 2024
04 квітня 2024
03 квітня 2024