Поділитись:

На Волині викрили 11 фіктивних підприємств

Четвер, 25 травня 2017, 11:25
На Волині викрили 11 фіктивних підприємств

З початку 2017 року волинські фіскали зібрали матеріали, що стали підставою для реєстрації 9 кримінальних проваджень за фактами створення 11 фіктивних підприємств.

При цьому, в рамках розслідування кримінальних проваджень досліджується незаконна діяльність 8 фіктивних підприємств, що входили до складу конвертаційного центру, ліквідованого підрозділами податкової міліції Волині на початку 2017 року, – повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Наразі, за результатами розслідування кримінальних проваджень, 6 особам вже оголошено підозри, а матеріали 4 кримінальних проваджень скеровано до суду з обвинувальними актами за ст. 205 КК України (Фіктивне підприємництво) та ст. 205-1 КК України (Підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб підприємців).

У ГУ ДФС у Волинській області застерігають всіх довірливих громадян утриматися від пропозиції зареєструвати на своє ім'я підприємство за грошову винагороду без мети здійснення господарської діяльності.

Відповідальність за вказані злочини передбачає накладення штрафу в розмірі від 500 до 5000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт на термін від 3 до 6 місяців або обмеження волі на термін від 2 до 5 років.

Нагадаємо, що одним з основних завдань підрозділів податкової міліції євикриття та припинення діяльності фіктивних суб'єктів господарювання, метою яких є прикриття незаконної господарської діяльності третіх осіб та забезпечення ухилення від сплати податків до бюджету суб'єктами господарської діяльності реального сектору економіки, а також надання послуг із протиправного переведення безготівкових коштів в готівку.

Надрукувати
мітки:
коментарів