Поділитись:

Як на Волині можуть поділити надлишок бюджету

Четвер, 25 травня 2017, 12:27
Як на Волині можуть поділити надлишок бюджету

Зі слів директора департаменту фінансів ОДА Ігоря Никитюка, обласний бюджет перевиконано на 10 млн 200 тис. грн.

Про це він зазначив під час засідання "бюджетної" комісії, – повідомляє прес-служба облради.

Головний фінансист області також озвучив пропозиції виконавчої влади щодо розподілу цих коштів.

Із них 2 млн 500 тис. грн ОДА пронує спрямувати на додаткове всебічне забезпечення підрозділів та окремих військово-службовців, зокрема для виконання завдань у зоні АТО. Ці пропозиції викладені у проекті внесння змін до Програми матеріально-технічного забезпечення військових частин (установ), підрозділів правоохоронних органів, заходів територіальної оборони та комплектування військових частин, мобілізаційної підготовки та мобілізації в області на 2016-2020 роки.

Відразу зауважимо, що попрередньо цей проект рішення не був підтриманий бюджетною комісією. Депутати мотивують свою позицію тим, що центральна влада додала навантажень на обласний бюджет, припинивши фінансувати ветеринарну медицину, Ковельську залізничну лікарню, профтехосвіту та ФСТ. Між тим, військовий бюджет країни постійно зростає. Разом з тим депутати заявляють, що у випадку значних перевиконань обласного бюджету не заперечуватимуть проти асигнувань для військових потреб.

Для вирішення конкретних проблем, які викладені у проекті змін до регіональної "військової" програми, пропонується залучити кошти міського бюджету Володимира-Волинського та видатки з державної казни. Апарату облради рекомендовано підготувати відповідний проект звернення, який розглядатиметься на наступній сесії.

600 тис. грн від перевиконання обласного бюджету ОДА пропонує виділити для м. Ковеля для подолання наслідків надзвичайних ситуацій, що виникли в зв'язку з функціонуванням ветсанзаводу. Цю позицію бюджетна комісія також не підтримала. Нагадаємо, на останній сесії обласної ради в ході обговорення питання щодо ситуації з ветсанзаводом, голова обласної ради Ігор Палиця заявив, що кошти обласного бюджету можуть бути спрямовані на подолання наслідків надзвичайної ситуації в Ковелі тільки за умови чіткого переліку заходів та точного кошторису їх виконання.

Після обговорення депутати рекомендували сесії підтримати проект внесення змін до обласного бюджету в редакції бюджетної комісії. Йдеться про узгоджені позиції більшості фракцій обласної ради. Рекомендовано спрямувати майже 7 млн грн на заробітні плати працівникам бюджетних установ, на соціальні об'єкти обласної комунальної власності та на виконання регіональних програм.

Зокрема, 300 тис. грн пропонується виділити на ремонтні роботи в санаторії "Лісова пісня", 290 тис. грн – для заміни вікон в гуртожитку луцького педколеджу, 225 тис. грн – на капітальний ремонт розводки киснепроводу обласного дитячого медико-територіального об'єднання, 225 тис. грн – для заміни внутрішніх мереж водопостачання та каналізації на І і ІІІ поверхах та підвальному приміщенні неонатального центру ВОДТМО, 118 тис. грн – для фінансування обласних ФСТ, 140 тис. грн – на проведення міжнародного фестивалю "Оберіг", 150 тис. грн – розроблення науково-проектної документації реставраційних робіт на памятціархітектури національного значення - Костелі колегіатів Св. Трійці в смт.Олика, 10 тис. грн – на видання збірки Галини Терлецької "В гостях у казки", тощо.

Пропонується виділити субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам на загальну суму 3 млн 230 тис. грн. Здебільшого, йдеться про об'єкти, про які депутати клопоталися у своїх запитах.

Надрукувати
мітки:
коментарів