Поділитись:

Назвали предмет, який найчастіше обирають для ЗНО волинські випускники

Неділя, 28 травня 2017, 18:49

23 травня в Україні стартувала кампанія із зовнішнього незалежного оцінювання.

Цьогоріч тести складатимуть 80% випускників шкіл 2017 року, що на 5 % менше порівняно з минулим роком. 13,9 % учасників тестування нині складають випускники попередніх років (сертифікати про проходження ЗНО дійсні протягом кількох років). Інформує "Слово і Діло".

Ще 5,6 % – студенти професійно-технічних навчальних закладів і ВНЗ.

Як відомо, одним з обов'язкових предметів є українська мова і література, другий предмет випускники можуть обрати самотужки: математика або історія України. За даними Українського центру оцінювання якості освіти, лідером за відсотком учасників ЗНО, які складатимуть українську мову і літературу, є Кіровоградщина – 99,84 %. Історію України наймасовіше складатимуть у Чернівецькій області – 86,31 % учасників незалежного оцінювання, а математику - в Одеській (58,72 %).

Серед необов'язкових предметів найбільш рейтингові – англійська мова й біологія. Зазначимо, що на першому місці за числом охочих отримати сертифікат ЗНО з англійської мови (59,1 % серед усіх, хто зареєструвався) перебуває Київ, а з біології (48,55 %) - Закарпаття. Найменш рейтинговим предметом серед випускників виявилася хімія, найбільше випускників складатимуть її на Житомирщині (13,1 %).

Детальніше про те, які області України і за якими предметами зовнішнього незалежного тестування мають найкращі показники – в інфографіці

Надрукувати
мітки:
коментарів