Поділитись:

Гунчик розповів про "привозних бабушок" та "псевдореальність"

Понеділок, 29 травня 2017, 13:30
Гунчик розповів про

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик не змінив своєї думки щодо потрібної кількості госпітальних округів на Волині, та вважає, що їх повинно бути три.

Про це стало відомо у понеділок, 29 травня, під час оперативної наради.

Начальник управління охорони здоров'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк розповів, що Міністерство охорони здоров'я уже затвердило створення госпітальних округів у 12 областях та Києві.

Щодо Волині, то кількість досі невідома. Нагадаємо, що в лютому, депутати Волинської обласної ради проголосували за вісім госпітальних округів. В Міністерстві цю пропозицію відхилили. Обранці, своєю чергою, погодилися на п'ять округів: Луцький, Ковельський, Нововолинський, Любомльський та Камінь-Каширський.

Голова ОДА Володимир Гунчик виразив своє невдоволення тим, як відбувається вищеописаний процес.

"Через дешевий популізм ми втратили багато. Я боюся, що ми постворюємо госпітальні округи, а всі як їздили до Сидора (Іван Сидорголовний лікар Волинської обласної клінічної лікарні, який задекларував понад 30 мільйонів гривень, – "К") так і їздитимуть. Тільки гроші залишатимуться в тих районах і тих палатах, де сидять "привозниє бабушкі". А взуття тих "бабушок і дєдушок", складено на першому поверсі. Я це бачив на власні очі. Як тільки зайшов – бабусі дякують мені, що ми зберігаємо цю лікарню. Як поїхав – бабусі вийшли звідти та пішли додому. Оцей обман, створення псевдореальності, воно вже починає набридати", – каже він.

"Втрачаємо час, а хтось заробляє політичні бали на критиці. Я залишаюся при думці, що повинно бути три госпітальні округи", – резюмував Гунчик.

Надрукувати
мітки:
коментарів