Поділитись:

Як Гройсман волинських "дорожників" на "детектор брехні" відправляв (фоторепортаж)

Вівторок, 30 травня 2017, 15:00
Як Гройсман волинських

Волинь другий тиждень поспіль здригається від гвинтокрилів, які висаджують на нашу землю перших осіб країни: тільки-тільки люди перестали говорити про візит Президента України Петра Порошенка, як до Волинської області прибув Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Як очільник уряду інспектував дорогу "Луцьк-Радехів-Львів", відправляв двох "дорожників" на поліграф, а також чому в операторів національних телеканалів повинні бути міцні підборіддя – в репортажі ділового видання Волині "Конкурент".

***

10:47 – о цій годині Володимир Гройсман повинен зійти з гвинтокрила та оглянути стан дороги "Луцьк-Радехів-Львів" в селі Терешківці. Годинник показує 9:40, а ми (ватага луцьких журналістів) якогось біса вже стоїмо тут.

Спека нагадує, що через два дні почнеться літо, і я (та й не лише я) починаю обливатися потом. Щоб якось себе розважити, вирішив разом з колегою Іваном Савичем запитати в директора Департаменту інфраструктури та туризму Івана Мирки про вагові комплекси та позитивні результати від їх застосування.

Сам Іван Іванович теж час даремно не втрачає і між спілкуванням з іншими посадовцями, працівниками та ЗМІ активно селфить та фільмує на свій телефон.

...Іван Мирка  активно селфить з колегами...Іван Мирка активно селфить з колегами

"Пісок, зерно та інше масово почали возити цією дорогою. Саме тому встановлено цей ваговий комплекс, він чергується між Гіркою Полонкою та Терешківцями. Штрафи за перевищення ваги нараховуються в євро. Достатня кількість таких комплексів по всій Україні дозволить зберегти наші дороги. Влетіти на 600-700 євро для перевізника буде великим ударом", – розповів Мирка.

Як Гройсман волинських

Як Гройсман волинських

Як Гройсман волинських

Окрім цього, цікавлюся у нього, як вдається підтримувати чистоту та порядок при дорозі "Луцьк-Радехів-Львів".

"Гарна ініціатива надійшла від директора Волинського обласного центру зайнятості Романа Романюка, який запропонував залучати до робіт з утримання доріг людей, які тимчасово непрацевлаштовані. Я дуже задоволений цим, хоча спочатку мало хто вірив в реалізацію цієї ідеї", – зазначив чиновник.

Як Гройсман волинських

Коментарі записано, а Гройсмана й досі нема і ще не буде хвилин 40 (це, звісно, якщо він прилетить за графіком). Озираюся навколо: чоловіки перевіряють якість та товщину асфальтного покриття, туди-сюди ходить та керує начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак, присутній тут і начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький ("Цікавий чоловік цей митник", – скаже дорогою додому досвідчений власкор газети "Голос України" Микола Якименко).

Чоловіки перевіряють якість асфальтного покриття...Чоловіки перевіряють якість асфальтного покриття...

Як Гройсман волинських

Як Гройсман волинських

Як Гройсман волинських

...Посполітак керує.....Посполітак керує..

...а Кривіцький спілкується...а Кривіцький спілкується

Ближче до 11-ї всі почули заповітний шум гвинтокрилів: прем'єр виявився більш пунктуальним за президента і майже не запізнився.

Як Гройсман волинських

Як Гройсман волинських

"Чесно, не заздрю Гройсману, незручно літати в тих гвинтокрилах. Окей, я збрехав, я йому заздрю", – резюмував приземлення очільника уряду Іван Савич.

Окрім Володимира Гройсмана, з автомобілів, які підвезли делегацію, від посадкового майданчика до місця інспектування дороги вийшло чимало журналістів з центральних телеканалів.

Чорт би їх побрав. Журналістів, звісно, може й залишити. Проте оператори, при всій моїй повазі до їхнього "хлібу", повинні горіти в пеклі . Я нормально сприймаю, коли чоловік (жінка) з камерою намагається зайняти хороше місце для зйомки, проте оці "влітання" з криками "Я что должен спины снимать?" та розпихання усіх журналістів ( які, до речі, теж потребують гарної картинки) – неприйнятні (звісно, що ці слова не про всіх, а приблизно про половину).

Як Гройсман волинських

Як Гройсман волинських

Тим часом Гройсман виглядає дуже впевнено, деякою мірою – грізно. Він менш офіційний за Порошенка і доволі таки прямолінійний.

Як Гройсман волинських

"Ми будемо вас контролювати, як ніколи раніше", – каже він одному з дорожників.

Про те, в якому стані волинські дороги і, звісно ж, траса "Луцьк-Радехів-Львів", прем'єру розповідає Посполітак.

Як Гройсман волинських

Гройсман, своєю чергою, віддає належне грошам, які "заробили" на ремонт доріг митники, та хвалить Віктора Кривіцького, якого, з його слів, усі критикують.

Як Гройсман волинських

"Добре, що маєте перевиконання по митниці, значить, і там потихеньку наведеться порядок. Всі кошти, які заплановані, будуть перераховані вашій області без проблем. У вас правильні плани щодо трас, які потребують ремонту. Якщо ви два роки мали нуль фінансування, зараз у вас 1 мільярд 200 мільйонів", – зазначив Прем'єр-міністр.

Оглянув Гройсман і вище згаданий ваговий пункт. Більше того, він навіть влаштував маленький спектакль.

– Хабарі вам пропонують? – звернувся він до одного з працівників, які "зважують" автомобілі.

– Буває і таке, – відповідає той.

– А ви брали?

– Ніііі

– На поліграф підеш? Запитання одне: брав чи не брав хабарі, – несподівано додав Гройсман.

Шкода, що у хлопчини не вистачило мужності задати контрпитання: "А ви підете?".

Загалом зустріч була коротка, близько 20 хвилин.

"Їдемо, нам ще дві області треба відвідати", – підганяв своїх прем'єр, прощаючись з волинянами та готуючись відвідати Львівську та Тернопільську області.

На цьому кадрі Володимир Гунчик ніби боїться Гройсмана та ховається за Кривіцьким...На цьому кадрі Володимир Гунчик ніби боїться Гройсмана та ховається за Кривіцьким...

...проте насправді він обганяв Кривіцького, щоб потрапити в мій (так-так, саме в мій) об'єктив. .....проте насправді він обганяв Кривіцького, щоб потрапити в мій (так-так, саме в мій) об'єктив. ..

...Наостанок :)...Наостанок :)

Надрукувати
мітки:
коментарів