Поділитись:

Як на Волині працюють підприємства легкої промисловості

П'ятниця, 09 червня 2017, 12:56

На підприємствах легкої промисловості у січні-квітні 2017 р. у Волинській області працювало 2,5 тис. осіб, що на 48,2 % більше, ніж торік.

Середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника зросла у порівнянні з січнем-квітнем 2016 р. на 44,2 % і становила 4 454 грн, – повідомляє ГУ статистики Волині.

За чотири місяці цього року виробники галузі наростили випуск продукції на 25,2 %. Більше вироблено матеріалів нетканих та виробів з матеріалів нетканих, крім одягу, чоловічих та хлопчачих сорочок, комплектів і костюмів виробничих та професійних, жіночих та дівчачих жакетів, блейзерів, суконь, блузок, сорочок та батників, брюк і бриджів (крім трикотажних, виробничих та професійних), спіднього трикотажу, взуття тощо.

У січні-квітні підприємствами реалізовано продукції на 158,7 млн грн, або 1,8 % загальнообласної реалізації в промисловості, з яких дві третини належить товариствам з обмеженою відповідальністю "Жасмін Лінжері", "Альфа Експо", "Промтексервіс", ПрАТ "Едельвіка" та ПАТ "Луга". Майже третину продукції легкої промисловості відвантажено за межі України.

У січні-березні 2017 р. підприємства за рахунок усіх джерел фінансування освоїли 3 млн грн капітальних інвестицій. Обсяг прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу) станом на 1 квітня 2017 р. становив 225,6 тис. дол США. Інвестиції надійшли від іноземних партнерів із Великої Британії та Польщі.

Виробники працюють над оновленням асортименту, розширенням ринків збуту, забезпеченням найвибагливіших споживачів якісною, конкурентоспроможною продукцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів