Поділитись:

"Безвіз" в дії: чи є черги на кордоні Волині з Польщею

Неділя, 11 червня 2017, 10:00

Для України безвізовий режим встпив в дію 11 червня 2017 року з 00:00. Тепер українці без віз, за умови наявності біометричного паспорта, зможуть відвідати майже всю Європу.

Після впровадження безвізового режиму для українців відкрились кордони 30 країн:

  • 22 країни Євросоюзу, які входять до Шенгенської зони: Австрія, Бельгія, Німеччина, Греція, Данія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чехія, Швеція та Естонія;
  • 4 країни у складі ЄС, які наразі не входять у Шенгенську зону: Болгарія, Хорватія, Кіпр і Румунія;
  • 4 країни, які не входять у ЄС, але беруть участь у Шенгенській угоді: Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія і Швейцарія.

Щоправда, безвіз для українців відкриватимуть поступово, спершу вони зможуть потрапити лише до 8 країн: Фінляндії, Естонії, Латвії, Литви, Румунії, Болгарії, Греції та Кіпру. Причина цього – різниця в часі. Найпізніше – в Ісландії, різниця в часі між Києвом та Рейк'явіком становитиме 3 години.

Нагадаємо: малий прикордонний рух, тобто такі угоди, укладені з Польщею, Угорщиною, Словаччиною та Румунією, залишаться в силі.

Як пишуть у соцмережах, на "Ягодині" "безвіз" вже почав працювати. Зокрема Олександр Башук зазначив, що українсько-польський кордон перетнув без проблем.

"Польський кордон: проходження прикордонників – 5 хвилин. Жодних питань, жодних документів окрім паспорту, ніякого підтвердження платоспроможності, бронювання тощо", – написав він.

Станом на 6:00 годину ранку перед пунктом пропуску "Ягодин" у черзі стояли 10 легкових автомобілів і 240 вантажівок. Перед пунктом пропуску "Устилуг" у черзі чекали 20 легкових автомобілів, вантажівок не було.

Для того, щоб ознайомитися і завантаженістю на пунктах пропуску, прикордонники радять користуватися сервісами: "Кордон online" та Інтерактивною картою.

Надрукувати
мітки:
коментарів