Поділитись:

Підакцизна продукція поповнила бюджети Волині майже на 63 мільйони

Середа, 14 червня 2017, 10:57
Підакцизна продукція поповнила бюджети Волині  майже на 63 мільйони

Протягом п'яти місяців 2017 року на Волині до бюджетів громад сплачено 62,9 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

Враховуючи зміни бази оподаткування роздрібним акцизом надходження цього року хоч і менші, як торік, однак повністю відповідають очікуваним, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

Варто врахувати, що для компенсації втрат місцевих бюджетів збільшено акцизи з виробленого в Україні та ввезеного пального. Із зібраної суми акцизу 13,44 % зараховуються до місцевих бюджетів.

Щоб запобігти порушенням на ринку реалізації підакцизної продукції, фахівці ДФС постійно здійснюють моніторинг цін та дотримання вимог закону суб'єктами підприємництва, котрі реалізують горілчану і тютюнову продукцію.

Аналітика свідчить, що в ході кожної перевірки фіскали встановлюють певні порушення. Зокрема, протягом п'яти місяців 2017 року органи ДФС в області провели 87 фактичних перевірок представників бізнесу, що реалізує підакцизну продукцію. Як результат, встановлено 115 порушень.

"На жаль, представники бізнесу на Волині допускають факти продажу алкогольних напоїв за цінами, нижчими від мінімальних встановлених цін, а то й взагалі здійснюють діяльність з реалізації підакцизної продукції без наявності ліцензії. Таких фактів наші фахівці зафіксували 48 та 28 відповідно. Тому ми просимо громадян не бути байдужими до спроб бізнесу реалізувати підакцизну продукцію, не сплачуючи визначені законом платежі", – зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Надрукувати
мітки:
коментарів