Поділитись:

Фіскали нагадують волинянам про податки на "чорничний бізнес"

Четвер, 15 червня 2017, 09:57
Фіскали нагадують волинянам про податки на «чорничний бізнес»

Громади повинні поповнити свої бюджети рентною платою за спецвикористання лісових ресурсів, ПДФО та єдиним податком від заготівлі.

Про це наголошують в ГУ ДФС у Волинській області. .

"Керівникам органів місцевої влади варто уважно проаналізувати ситуацію на заготівельному ринку, минулорічні надходження від заготівлі та переконати підприємців, котрі збиратимуть чорниці та гриби самостійно, або ж куплятимуть дикорослу продукцію в населення своєчасно перераховувати до бюджету визначені законом податки. Фахівці ДФС у цій ситуації завжди допоможуть з фаховими консультаціями та практичною допомогою в поданні звітності", –підкреслила начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів зазначила, що саме природні ресурси можуть стати надійним джерелом поповнення бюджетів громад, оскільки в минулі роки окремі територіальні громади Волині за умови належного контролю отримували вагомі надходження від заготівлі та планувати витрати на соціально-економічні потреби з врахуванням цих коштів.

"Однак, для того, щоб місцеві бюджети отримали кошти від заготівлі, позиція мешканців громади повинна бути однозначною – жоден бізнесмен неможе працювати на їх території без сплати податків", – підкреслила Світлана Савчук.

Як свідчить аналітика, за підсумками п'яти місяців 2017 року на Волині сплачено понад 8 мільйонів гривень рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів.

Надрукувати
мітки:
коментарів