Поділитись:

До бюджету повернули гроші від невикористаних волинянами субсидій

П'ятниця, 16 червня 2017, 16:06
До бюджету повернули гроші від невикористаних волинянами субсидій

Після завершення опалювального сезону, відповідно до рішення уряду, ТОВ "Волиньгаз Збут" повернув до державного бюджету в повному обсязі усю суму невикористаних волинянами субсидії, які використовували природний газ для індивідуального опалення.

Повернення становило 195 млн грн. В той же час держбюджет залишається винен "Волиньгаз Збуту" понад 600 млн грн за нараховані споживачам газу Волинської області пільги та субсідії, – інформує прес-служба підприємства.

ТОВ "Волиньгаз Збут" провів перерахунок по субсидіях для майже 45 тисяч споживачів блакитного палива області, у яких на особовому рахунку станом на 1 травня 2017 року обліковувалась переплата за послугу за рахунок наданої державної допомоги. Загалом державну допомогу у вигляді субсидій нині одержує 166 тис. волинян, які користуються газом, тобто майже 70% споживачів блакитного палива області. Майже третина з них за опалювальний період не використали усієї перерахованої їм суми субсидії на оплату послуг з газопостачання для індивідуального опалення. Ці кошти, згідно рішення Уряду, повинні бути перераховані товариством до державного бюджету.

Так, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 300 від 26.04.2017, після завершення опалювального сезону 2016-2017 років сума невикористаної субсидії в разі використання природного газу споживачами для індивідуального опалення, повинна бути повернута підприємством-виробником/виконавцем послуги до держбюджету. Далі споживачі газу, у яких наявна економія, можуть звернутися до управлінь соціального захисту за місцем проживання для отримання частини невикористаної субсидії "живими коштами".

"Для тих споживачів, які економно споживали ресурс, згідно рішення Уряду, є можливість одержання частки зекономлених коштів. Усі подробиці можна дізнатися в місцевих органах соцзахісту, які здійснюватимуть перерахунок", – повідомив директор "Волиньгаз Збуту" Микола Тищук.

Перерахування частини невикористаної субсидії здійснюється структурним підрозділом з питань соціального захисту населення на підставі особистої заяви одержувача, поданої до 1 вересня поточного року. Своєю чергою структурні підрозділи з питань соціального захисту населення повинні повідомити одержувачу субсидії про необхідність подання зазначеної заяви.

Між тим, значна частина споживачів, які отримували державну допомогу не лише не змогли зекономити, а й накопичили борги за блакитне паливо. Насамперед це ті клієнти, які уже мали борг до моменту призначення субсидій, а також ті, які використали палива більше, аніж покриває розмір наданої субсидії та не сплачували частку обов'язкового платежу. Для таких споживачів ТОВ "Волиньгаз Збут" нагадує, що з 1 травня органи соцзахисту населення будуть відмовляти в наданні субсидії абонентам з боргами за комунальні послуги терміном більше двох місяців не залежно від того, якою є сума заборгованості. Тому товариство радить волинянам завчасно подбати про оплату за використаний ресурс задля недопущення накопичення боргу та у зв'язку із цим припинення газопостачання.

Надрукувати
мітки:
коментарів