Поділитись:

Кого підтримують мажоритарники з Волині

П'ятниця, 16 червня 2017, 17:12
Кого підтримують мажоритарники з Волині

Волинські нардепи у 81 % випадків голосують за законодавчі ініціативи президента і на 74 % підтримують політичний курс Кабінету Міністрів України.

Такі висновки Громадянська мережа ОПОРА отримала в результаті аналізу голосувань нардепів за період з 1 грудня 2014 р. до 15 червня 2017 р.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала, як народні депутати Ігор Гузь, Сергій Мартиняк, Степан Івахів, Ігор Лапін та Ірина Констанкевич голосують за політичний курс президента та політичний курс Кабінету Міністрів України (КМУ).

Політика "За політичний курс Президента" на сайті "Вони голосують для тебе" передбачає, що усі законодавчі ініціативи президента мають бути підтримані парламентом, і включає 204 відповідні голосування. Політика "За курс Кабінету Міністрів України" передбачає, що парламент підтримує всі законодавчі ініціативи уряду. Вона нараховує 558 відповідних голосувань.

За законодавчі ініціативи президента народні депутати з Волині голосують у 81 % випадків, а за законодавчі ініціативи Кабінету Міністрів України – у 74 % випадків. Якщо порівняти відповідні голосування з голосуваннями представників інших областей у Раді, то найвищий рівень підтримки курсу президента та курсу КМУ виявлено у чернівецьких мажоритарників – 93 % і 92 % відповідно. Найменше підтримують законодавчі ініціативи президента і КМУ мажоритарники з Харківщини – у 62 % і 59 % випадків.

Кого підтримують мажоритарники з Волині

Кого підтримують мажоритарники з Волині

Якщо проаналізувати відповідні голосування в розрізі парламентських фракцій, то найвищий рівень підтримки політичні курси і президента, і КМУ отримали в депутатів, які представляють фракцію "Народний фронт" (Ігор Гузь та Ігор Лапін) – 89 % і 90 % відповідно. На 70 % і 62 % відповідно законодавчі ініціативи президента і КМУ підтримують представники депутатської групи "Воля народу" (Сергій Мартиняк та Степан Івахів). Також у 73 % та 68 % випадків за політичні курси президента і КМУ голосують позафракційні депутати, до яких відноситься і представниця 23-го округу на Волині Ірина Констанкевич.

За політичний курс Президента:

Кого підтримують мажоритарники з Волині

За політичний курс Кабінету Міністрів:

Кого підтримують мажоритарники з Волині

ОПОРА також визначила, наскільки одностайні волинські мажоритарники зі своїми колегами по фракції чи депутатській групі під час голосувань за ініціативи президента та Кабінету Міністрів України.

Зокрема, політичний курс президента народний депутат Ігор Гузь підтримує в 96 % випадків, Сергій Мартиняк – у 68 % випадків, Степан Івахів – у 73 %, Ігор Лапін – у 92 %, Ірина Констанкевич – у 83 %.

Щодо законодавчих ініціатив Кабінету Міністрів України, то за них Ігор Гузь голосує в 98 % випадків, Сергій Мартиняк – у 64 %, Степан Івахів – у 63 %, Ігор Лапін – у 90 %. Точний показник голосувань депутатки Ірини Констанкевич за курс КМУ визначити не вдалось, оскільки більшість із них охоплювали період до набуття нею своїх повноважень у Раді.

ДОВІДКОВО:

У 2017 році у 13 областях України Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, який здійснюється у рамках Програми USAID "РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво", що виконується Фондом Східна Європа та партнерами. Проект спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій та народних депутатів України. Відбір депутатів для моніторингу відбувався за критеріями пропорційного представництва всіх парламентських сил, гендерного аспекту, попередніх показників активності в окрузі.

Надрукувати
мітки:
коментарів