Поділитись:

Коли і яким чином вирішиться питання із львівським сміттям

Неділя, 18 червня 2017, 09:41
Коли і яким чином вирішиться питання із львівським сміттям

Сміттєву проблему у Львові вирішить будівництво заводу з глибинної переробки відходів.

Про це розповів засновник і голова політичної партії "Об'єднання "Самопоміч", міський голова Львова Андрій Садовий в ефірі ток-шоу Протилежний Погляд LIVE на телеканалі "Нова Волинь".

Зі слів Андрія Садового міська влада Львова поставила собі за мету збудувати завод з глибинної переробки відходів. Наразі здійснюються роботи над проектною частиною. У цьому допомагає уряд Франції і компанія Egis, яка є хедлайнером цього процесу.

"В цьому році плануємо почати будівництво заводу, і десь орієнтовно два роки це будівництво буде тривати", – зазначив мер Львова.

Андрій Садовий наголосив, що це буде перший завод в Україна, збудований за найновішими і найжорсткішими екологічними європейськими нормами.

Також міський голова Львова зауважив, що у реалізації цього задуму дуже допомагають європейські міста-партнери, зокрема польські Вроцлав, Краків, Люблін, німецьке місто Фрайбург, а також посли G7, які зараз працюють у Львові, посол Франції

"Підтримка міжнародної спільноти є дуже сильною. Якщо би її не було, нам було би дуже складно", – зазначив Андрій Садовий.

Він додав, що вся міжнародна спільнота розуміє штучність і абсурдність проблеми, яку можна було б вирішити за одну секунду, дозволивши легітимно вивозити сміття зі Львова на полігони.

"Це такий період в нашому житті, який потрібно просто витримати, пережити і вижити", – резюмував Андрій Садовий.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
13 квітня 2024
10 квітня 2024
09 квітня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09 березня 2024
08 березня 2024