Поділитись:

Будівельна компанія відсудила в підприємства Мартиняка 20 тисяч боргу

Вівторок, 09 лютого 2016, 13:47
Будівельна компанія відсудила в підприємства Мартиняка 20 тисяч боргу

Рівненський апеляційний господарський суд не задовільнив апеляційну скаргу цеху "Птахокомплекс "Губин", що входить до агропромислової групи "Пан Курчак", на рішення Господарського суду Волинської області.

Згідно рішення, яке набуло чинності 26 січня, Нововолинський цех повинен повернути підприємству "Реконбуд" 20 тисяч гривень боргу за ремонтні роботи.

ТзОВ "Птахокомплекс "Губин"", не погоджуючись із рішенням Господарського суду Волинської області відшкодувати борг, подало апеляційну скаргу до Рівненського суду з проханнями скасувати прийняте рішення у повному обсязі.

Апеляційний суд встановив, що підприємство "Реконбуд" виконало передбачені договором роботи в установлений строк, здавши об'єкт (Нововолинський цех забою та переробки птиці) ще в листопаді 2014 року.

Суд виявив, що по завершенню робіт замовник не надсилав жодних зауважень підряднику щодо якості чи надто довгих строків ремонту. Більше того, Нововолинський цех почав працювати з грудня 2014 року, тобто після здійснення робіт, передбачених умовами договору.

Проте "Птахокомплекс "Губин"" не підписав акт приймання виконаних робіт та не повернув підряднику, що вимагалося за умовами договору.

У результаті, Рівненський апеляційний господарський суд зобов'язав підприємство сплатити 20-тисячний борг.

Нагадаємо, раніше, ТзОВ "Реконбуд" звернулось з позовом до Господарського суду Волинської області щодо стягнення з "Птахокомплексу "Губин" 35,4 тисяч гривень відшкодування за заборгованість по виплаті за ремонтні роботи. З них 20 тисяч заборгованості за виконані роботи, 6 тисяч гривень пені, майже 9 тисяч інфляційних втрат та 378 гривень річних.

У результаті судового слідства встановили, що 7 листопада 2014 ТзОВ "Птахокомплекс "Губин" уклало договір з ТзОВ "Реконбуд", за яким останнє зобов'язувалось провести ремонт Нововолинського цеху забою та переробки птиці за 70 тисяч гривень.

По завершенню робіт Нововолинський цех не виплатив усіх обіцяних коштів підприємству "Реконбуд", заборгувавши близько 20 тисяч. Через що підрядники подали на "Птахокомплекс "Губин" до суду.

Господарський суд Волинської області 16 листопада 2015 року задовільнив вимоги підприємства "Реконбуд" частково, зобов'язавши "Птахокомплекс "Губин"" сплатити 20 тисяч гривень боргу та трохи більше 1 тисячі гривень витрат по судовому збору.

Надрукувати
мітки:
коментарів